Ο εξωδικαστικός συμβιβασμός των δύο εταιρειών ήταν η κατάληξη της αγωγής της Waymo εναντίον της Uber, με την κατηγορία ότι η δεύτερη υπέκλεψε εμπορικά μυστικά από τη θυγατρική της Alphabet, τα οποία αφορούσαν τεχνολογίες ανάπτυξης αυτόνομων οχημάτων.

Βάσει της συμφωνίας, η Uber υποχρεώνεται να δώσει ποσοστό 0,34% των μετοχών της στη Waymo. Η αξία του συγκεκριμένου χαρτοφυλακίου αποτιμάται στα 245 εκατομμύρια δολάρια.

Επίσης η Uber συμφώνησε να μην χρησιμοποιεί την τεχνολογία της Waymo στα αυτόνομα οχήματά της, παρόλο που ισχυρίζεται ότι δεν καταστρατήγησε τα εμπορικά δικαιώματα της τελευταίας. 
Ο CEO της Uber, Dara Khosrowshahi, εξέφρασε τη “λύπη” του για τον τρόπο με τον οποίο η εταιρεία διαχειρίστηκε την υπόθεση. Σε δήλωσή του σημείωσε: “Παρότι δεν αποδεχόμαστε τις κατηγορίες, η απόκτηση της Otto θα έπρεπε να τύχει διαφορετικού χειρισμού”.

Η Otto είναι μια εταιρία παραγωγής αυτόνομων βαρέων οχημάτων στους συνιδρυτές της οποίας συμμετείχε ένα πρώην στέλεχος της Google, ο Anthony Levandowski. Η εταιρεία αποκτήθηκε από την Uber έναντι 650 εκατομμυρίων δολαρίων το 2016.

BBC