Η Uber εξετάζει το ενδεχόμενο αγοράς της Free Now, της σύμπραξης των γερμανικών κολοσσών Daimler AG και BMW Group, μέρος της οποίας αποτελεί η «δική μας» Beat.

Σύμφωνα με το Bloomberg, αν η συμφωνία τελικά ολοκληρωθεί, θα βοηθήσει την εταιρεία να αποκτήσει σημαντικά μεγαλύτερο μερίδιο σε αρκετές χώρες και κυρίως στη Λατινική Αμερική. Ίδιες πηγές αναφέρουν ότι η Uber εξέφρασε το ενδιαφέρον της για μια πιθανή απόκτηση της Free Now μετά τις δυσκολίες που συνάντησε  εν μέσω πανδημίας η σύμπραξη των Daimler-BMW στις προσπάθειες που πραγματοποίησε το τελευταίο διάστημα να προσελκύσει νέους επενδυτές.

Η πηγή του Bloomberg αναφέρει ακόμα ότι η κατάσταση που επικρατεί στην αγορά ειδικά για mobile υπηρεσίες όπως αυτή της Uber που φέρουν κοντά οδηγούς με επιβάτες, συναντούν τεράστια προβλήματα εξαιτίας της πανδημίας, κάτι που κάνει δύσκολη τη συμφωνία για την τελική τιμής της εξαγοράς. 

Για την ώρα δεν είναι σίγουρη οποιαδήποτε συμφωνία, ειδικά από τη στιγμή που θα μπορούσαν να προκύψουν και άλλοι πλειοδότες, με όλες τις πλευρές που εμπλέκονται να αρνούνται να κάνουν κάποιο σχόλιο. Μια πρώτη αντίδραση πάντως είχαμε από το Nasdaq όπου οι μετοχές της Uber σημείωσαν αύξηση 3.2%, και με τη μετοχή συνολικά της εταιρείας να έχει σημειώσει αύξηση 20% από τις αρχές του χρόνου.

Η Daimler και η ΒMW ένωσαν το Φεβρουάριο του 2019 τις δυνάμεις τους στο χώρο των mobile υπηρεσιών μεταφοράς επιβατών, δημιουργώντας την κοινοπραξία Your Now. Το κεντρικό ρόλο σ' αυτή έχει η Free Now (πρώην MyTaxi), κάτω από τη σκέπη της οποίας βρέθηκαν η Ελληνική Beat, η Γαλλική Kapten και η Clever Taxi από τη Ρουμανία μετά από αντίστοιχες εξαγορές . Μάλιστα σύμφωνα με το πρόσφατο μήνυμα αποχώρησης του CEO και συνιδρυτή της Beat, Νίκο Δρανδάκη, η Beat είναι υπεύθυνη για το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων του ομίλου Free Now, έχοντας παρουσία σε Ελλάδα, Περού, Αργεντινή, Χιλή, Κολομβία και Μεξικό.