Την τεχνητή νοημοσύνη (Artificial Intelligence) και τη σχέση της με τα smartphones, βάζει στο στόχαστρό της μίνι έρευνα η οποία πραγματοποιήθηκε αυτές τις ημέρες στο κέντρο της Αθήνας, με τους περαστικούς να απαντούν μπροστά στην κάμερα στο ερώτημα αν γνωρίζουν τι είναι η συγκεκριμένη τεχνολογία και τι το καινούριο φέρνει στα σύγχρονα smartphones.

Αν και ως τάση παραμένει άγνωστη στο ευρύ κοινό, η τεχνητή νοημοσύνη έχει ήδη αρκετές χρήσεις στα smartphones, είτε βοηθώντας στις καλύτερες λήψεις με την κάμερα, μέσω της αυτόματης αναγνώρισης αντικειμένων και σκηνών για βελτιστοποιημένες ρυθμίσεις, είτε στην καλύτερη διαχείριση ενέργειας για μεγαλύτερη αυτονομία της συσκευής, δίνοντας προτεραιότητα στις εφαρμογές που χρησιμοποιεί συχνότερα ο κάτοχος της συσκευής. Όλα τα παραπάνω και πολλά περισσότερα, στόχο έχουν να ενισχύσουν τη συνολική εμπειρία χρήσης ενός smartphone.

Η ενέργεια εντάσσεται στο πλαίσιο της παρουσίασης #Seemooore? που θα πραγματοποιήσει η Huawei αυτή την Τρίτη, 27 Μαρτίου, στο Παρίσι. Στην παρουσίαση, η οποία θα ξεκινήσει στις 4.00μμ ώρα Ελλάδος και θα μεταδοθεί ζωντανά, η εταιρεία θα ανακοινώσει τη νέα σειρά smartphone P20 και το Insomnia θα είναι εκεί για να σας μεταφέρει όλες τις εξελίξεις καθώς και μια πρώτη επαφή με τα μοντέλα που θα ανακοινωθούν.