Σε αντίθεση με το παρελθόν, οι Έλληνες καταναλωτές δε θα χρειαστεί να περιμένουν πολύ αφού οι εντυπωσιακοί νέοι υπολογιστές της Microsoft, το Surface Pro αλλά και το Surface Laptop, αναμένεται να κάνουν την εμφάνιση τους μέσα στο μήνα.

Μάλιστα η εκπομπή Try Me των καταστημάτων Κωτσόβολος μπόρεσε να εξασφαλίσει και να παρουσιάσει τα πρώτα κομμάτια που ήρθαν στη χώρα μας, μεταφέροντας τις πρώτες εντυπώσεις.

 

Αρχικά, η πέμπτη γενιά του Surface Pro δε φέρνει τον αριθμό 5 στην ονομασία της, αποτελώντας και πάλι ένα από τους κορυφαίους αν όχι τον κορυφαίο 2σε1 υπολογιστή της αγοράς. Σε ότι αφορά την εμφάνιση, αυτή έχει ελάχιστες διαφορές από τον προκάτοχό του, με τους πιο παρατηρητικούς να εντοπίζουν μικρές αλλαγές στις γωνίες.

 

Με πάχος 8,5 χιλιοστά, το Surface Pro ζυγίζει 768 γραμμάρια ενώ η σύνδεση του πληκτρολογίου καλύμματος, ελάχιστα επηρεάζει τα δύο αυτά νούμερα, κάνοντας το Surface Pro εξαιρετικά άνετο κατά τη μεταφορά. Παραμένει πάντα το ενσωματωμένο kickstand στο πίσω μέρος που φέτος μάλιστα μπορεί να ανοίξει σε γωνία 165 μοιρών, κάτι που βολεύει περισσότερο όσους σχεδιάζουν.

 

https://www.youtube.com/watch?v=Hs2tIn6UsQ0

 

Τα χρώματα της οθόνης των 12,3 ιντσών είναι για ακόμη μία φορά καταπληκτικά, με τη Microsoft να διατηρεί και φέτος την αναλογία 3:2 καθώς και την ανάλυση 2736 x 1824. Εσωτερικά υπάρχει η έβδομη γενιά των Intel Core επεξεργαστών της Intel (m3/i5/i7), με κωδική ονομασία Kaby Lake, και οι οποίοι συνοδεύονται στις διάφορες εκδόσεις από 4 έως 16GB μνήμη. Ενδεικτικό είναι ότι εκτός από την έκδοση με επεξεργαστή Core m3, και η έκδοση Core i5 δε διαθέτει στο εσωτερικό της ανεμιστηράκι, κάνοντας αθόρυβη τη λειτουργία του συστήματος ακόμα και σε δύσκολες καταστάσεις.

 

Τέλος με το νέο Surface Pro, η Microsoft καταφέρνει να λύσει το σημαντικότερο πρόβλημα ολόκληρης της σειράς, ανεβάζοντας αρκετά την αυτονομία στο νέο μοντέλο και συγκεκριμένα στις 13,5 ώρες. Πολύ καλή εντύπωση αφήνει και το νέο πληκτρολόγιο-κάλυμμα, του οποίου η επιφάνεια είναι κατασκευασμένη από το ύφασμα αλκαντάρα, δίνοντας μια διαφορετική και πιο πολυτελή εμφάνιση.

 

surface%20pro.JPG

 

Κατά τα άλλα η πληκτρολόγηση αλλά και η χρήση του touchpad είναι άνετη χωρίς ο χρήστης να αναμένεται να αντιμετωπίσει πρόβλημα. Σημειώστε ακόμα ότι για πρώτη φορά, το ψηφιακό stylus δε θα περιλαμβάνεται στη συσκευασία, με τους ενδιαφερόμενους να πρέπει να το προμηθευτούν ξεχωριστά. Όσοι προχωρήσουν στην αγορά του θα πρέπει να περιμένουν άμεση απόκριση κατά το γράψιμο, με τη Microsoft να υπολογίζει το χρόνο αυτό στα 21ms.

 

Surface Laptop

 

Εκτός όμως από το Surface Pro, ο Ιούλιος κρύβει μια ακόμη σημαντική κυκλοφορία, αυτή του Surface Laptop ή αλλιώς του πρώτου φορητού υπολογιστή της Microsoft από τη στιγμή που το Surface Book ανήκει στην υβριδική κατηγορία.

 

Αυτή τη φορά, η Microsoft κάνει τη χάρη σε όσους ζητούσαν από την εταιρεία ένα κλασσικό laptop το οποίο όμως να διαθέτει την ποιότητα και τα χαρακτηριστικά που χαρακτηρίζουν τη σειρά Surface. Όπως μπορούμε να δούμε και στο βίντεο του Try Me που μπόρεσε να έχει μια πρώτη επαφή με τον υπολογιστή, το Surface Laptop ξεχωρίζει από την πρώτη στιγμή για το μέγεθός του και συγκεκριμένα από το πάχος του, σε συνδυασμό με την πολυτελή εμφάνισή του. Δεν είναι υπερβολή να αναφέρουμε ότι το πρώτο laptop της Microsoft είναι ένα από τα πιο όμορφα της αγοράς, ενώ οι διαστάσεις του αν και με οθόνη 13,5 ιντσών, είναι από τις πιο μικρές σε αυτή την κατηγορία.

 

Αναλυτικά, η οθόνη έχει -όπως και στο Pro μοντέλο- αναλογία διαστάσεων 3:2 ενώ η ανάλυση είναι αυτή τη φορά είναι στα 2256 x 1504. Οι επιδόσεις του υπολογιστή είναι κορυφαίες εξαιτίας της ενσωμάτωσης της τελευταίας γενιάς των Core i5-7200U και Core i7 επεξεργαστών της Intel, με τη μνήμη να φτάνει στην ανώτερη έκδοση έως και τα 16GB. Ο αποθηκευτικός χώρος κυμαίνεται και πάλι ανάλογα με την έκδοση, από τα 128 έως τα 512GB.

 

surfaces.jpg


Surface Pro - Surface Laptop

 

Εκτός από την εξωτερική πολυτελή εμφάνιση, το άνοιγμα του υπολογιστή φανερώνει και μια διαφορετική επίστρωση στο χώρο του πληκτρολογίου, όπου το αλουμίνιο έχει δώσει τη θέση του στο ύφασμα αλκαντάρα που σύμφωνα με τη Microsoft είναι αρκετά ανθεκτικό. Ακόμα κάτω από τα ηχεία βρίσκονται τα ηχεία Omnisonic που χαρίζουν ήχο Dolby Audio Premium με εξαιρετική ποιότητα. Εξαιρετική είναι και η αυτονομία του συστήματος, με τη Microsoft να αναφέρει άνετη χρήση του Surface Laptop κατά τη διάρκεια της ημέρας με βάση τις 14.5 ώρες διάρκειας ζωής της μπαταρίας.

 

Στην επιφάνεια του μπορούμε να βρούμε ακόμα μία θύρα USB 3.0, μία θύρα mini Display Port, θύρα ακουστικών αλλά και θέση για την ανάγνωση καρτών μνήμης microSDXC. Η εμπρόσθια κάμερα υποστηρίζει φυσικά βιντεοκλήσεις αλλά και την τεχνολογία Windows Hello η οποία δίνει ασφαλή πρόσβαση στα Windows 10 μόλις γίνει η πολύ γρήγορη ταυτοποίηση με αναγνώριση του προσώπου σας.

 

Τέλος το Surface Laptop έρχεται με προεγκατεστημένα τα Windows 10 S, με τον κάτοχο της συσκευής όμως να μπορεί να αναβαθμιστεί άμεσα και δωρεάν στα Windows 10 Pro μέχρι το τέλος του έτους.