Σαν σήμερα πριν από 32 χρόνια, στις 17 Αυγούστου του 1982, ήταν η ημέρα κατά την οποία η Philips παρουσίασε το γνωστό σήμερα σε όλους μας, Compact Disk ή εν συντομία CD το οποίο είχε κατασκευαστεί σε ένα εργοστάσιο της εταιρείας λίγο έξω από το Ανόβερο.

Η εφεύρεση του CD, έφερε την επανάσταση στο χώρο της μουσικής βιομηχανίας και όχι μόνο καθώς έτσι σηματοδοτήθηκε η μετάβαση από την αναλογική στην ψηφιακή τεχνολογία. Το εργοστάσιο στο οποίο κατασκευάστηκε το πρώτο CD, ανήκε στην εταιρεία Polygram, μια δισκογραφική εταιρεία της οποίας ιδιοκτήτης ήταν η Philips. Έτσι το πρώτο CD δεν παρουσιάστηκε άδειο, αλλά είχε γραφτεί σε αυτό το άλμπουμ "The Visitors" των ΑΒΒΑ.

 

Μέχρι τη στιγμή που τα πρώτα CDs βγήκα, στην αγορά, τον Νοέμβριο του 1982, υπήρχε ένας κατάλογος με περίπου 150 παραγωγές, οι οποίες είχαν σχέση κυρίως με την κλασσική μουσική. Τα πρώτα CDs και CD Players έκαναν την εμφάνισή τους στην αγορά της Ιαπωνίας ενώ λίγο αργότερα, συγκεκριμένα τον Μάρτιο του 1983, ακολούθησαν και οι αγορές των ΗΠΑ και της Ευρώπης.

 

Η υιοθέτηση του νέου μέσου υπήρξε πολύ γρήγορη, το ίδιο και η εξέλιξή του. Λίγο αργότερα, όπως ήδη γνωρίζετε εμφανίστηκαν και εγγράψιμα ή επανεγγράψιμα CDs ενώ φυσικά μετά από αρκετά χρόνια εμφανίστηκαν τα DVD καθώς και τα πιο σύγχρονα, Blu-Ray discs.

 

wax.axd?c=1x1

wax.axd?c=1x1

 

Link.png Site: Geekzone