Το «Nintendo Entertainment System», γνωστό και ως απλά NES, έκλεισε τα 30 του χρόνια από τότε που κυκλοφόρησε στην Αμερική, εφόσον η επίσημη κυκλοφορία του ήταν στις 18 Οκτωβρίου του 1985.

Αρχικά, είχε κυκλοφορήσει σε ορισμένα μόνο μέρη της Βόρειας Αμερικής. Πρόκειται για μια κονσόλα που χαρακτήρισε μια ολόκληρη γενιά. Άλλωστε, δεν είναι λίγοι εκείνοι που εξακολουθούν ακόμη και σήμερα να παίζουν παιχνίδια στο NES.

 

Ένα από τα πιο χαρακτηριστικά παιχνίδια που είχαν κυκλοφορήσει στο NES είναι το «Super Mario Bros». Σε μια εποχή που δεν υπήρχε ούτε Virtual Reality ούτε Augmented Reality, το Super Mario Bros προσέφερε ατελείωτες ώρες διασκέδασης, χωρίς να νοιάζεται κανείς για την ποιότητα των γραφικών.

 


 


Επιπλέον παραδείγματα ιδιαίτερα δημοφιλών παιχνιδιών του NES είναι το «Double Dragon» και το «Blades of Steel».

 


 

 

 

 


Οι κάτοχοι της εν λόγω κονσόλας σίγουρα θα θυμούνται τις άπειρες φορές που είχε χρειαστεί να αφαιρέσουν το cartridge του παιχνιδιού από την κονσόλα, να το φυσήξουν και έπειτα, να το επανατοποθετήσουν στην κονσόλα ώστε να παίξει σωστά. Τότε μπορεί να ήταν ενοχλητικό, σήμερα όμως αποτελεί μια ευχάριστη ανάμνηση εκείνης της εποχής.

 

Link.png Site: TechCrunch