Ο θρυλικός δημιουργός γυρίζει σελίδα, με δύο σειρές να έχουν ήδη προγραμματιστεί για φέτος.

Μια ευχάριστη έκπληξη ήρθε για τους φίλους των κόμικς, με τον θρυλικό δημιουργό Frank Miller να ανακοινώνει μια νέα εταιρεία έκδοσης κόμικς, ανεξάρτητη από τις δύο μεγάλες (Marvel, DC) για τις οποίες έχει συνεισφέρει ανά τα χρόνια με μερικά από τα καλύτερα κόμικς όλων των εποχών.

Η "Frank Miller Presents" αποτελείται από τον ίδιο τον Frank Miller σε ρόλο δημιουργού και διευθυντή, αφού όλα τα κόμικς που θα κυκλοφορήσουν από την εταιρεία θα περνούν από τον έλεγχό του. Μαζί του θα βρίσκεται ο Dan DiDio, με εμπειρία στο χώρο ως πρώην επικεφαλής της DC Comics, ο οποίος θα λειτουργεί σε ρόλο εκδότη.

Ο Frank Miller δήλωσε πως η εταιρεία χτίζεται εδώ και καιρό, πολύ ήσυχα, κι ήταν ένα από τα όνειρά του να παρέχει όλα όσα χρειάζονται οι δημιουργοί για να προσφέρουν αξιόλογα, δημιουργικά κόμικς στον κόσμο. Αναμένεται πως, κάθε χρόνο, θα κυκλοφορούν δύο με τέσσερις σειρές είτε έρχονται δια χειρός Frank Miller είτε από άλλους δημιουργούς που θα συνεργαστούν με την εταιρεία.

Έγινε επίσης αναφορά στην πιθανότητα επανέκδοσης παλαιότερων τίτλων στους οποίους έχει εργαστεί το Frank Miller, όμως τα δικαιώματά τους θα παραμείνουν στις εταιρείες που τα κατέχουν.

Όσο για τις πρώτες σειρές που θα δούμε, η αρχή γίνεται με το Sin City 1858, μια σειρά βασισμένη στο δημοφιλές Sin City στην εποχή της Άγριας Δύσης. Μαζί με αυτό, θα δούμε και το Ronin Book Two, τη συνέχεια της σειράς sci-fi samurai που είχε δημιουργήσει πίσω στο μακρινό 1983.

Επιπλέον, δύο ολοκαίνουριες σειρές ανακοινώθηκαν για φέτος, οι Pandora και Ancient Enemies, για τις οποίες όμως δεν έχουμε περισσότερες πληροφορίες.

Οι δημοφιλέστερες δημιουργίες του Frank Miller περιλαμβάνουν τα The Dark Knight Returns, Batman: Year One, Sin City, 300, Daredevil: Born Again και Wolverine, είτε ως συγγραφέας είτε ως καλλιτέχνης.

  • Like 5
  • Thanks 1