Καθώς η περιουσία του υπολογίζεται σε πάνω από 185 δισ. δολάρια, ξεπερνώντας τον Jeff Bezos

Στην κορυφή των πλουσιότερων ανθρώπων του κόσμου κατάφερε να φτάσει ο ιδρυτής των Tesla και SpaceX, Elon Musk, μετά την αύξηση της μετοχής της Tesla την Πέμπτη. Έτσι, κατάφερε να πάρει την πρώτη θέση από τον Jeff Bezos ο οποίος βρισκόταν στην κορυφή από το 2017. Η εταιρεία ηλεκτρικών οχημάτων του Musk σημείωσε δραματική άνοδο στην αξία μετοχής, φτάνοντας σε συνολική αξία 700 δισεκατομμύρια δολάρια. Αυτό κάνει την Tesla να έχει μεγαλύτερη αξία από τις Toyota, Volkswagen, Hyundai, GM και Ford μαζί.

Η αντίδραση του Musk στην συγκεκριμένη είδηση ήταν κάτι που θα περίμεναν όσοι τον ακολουθούν, καθώς από παλαιότερα tweet του έχει μοιραστεί τον τρόπο σκέψης, όσον αφορά τα χρήματα που αποφέρουν οι εταιρείες του.

musk-most-worth-person.jpg

Όπως είχε μοιραστεί στο twitter:
"Περίπου τα μισά χρήματά μου προορίζονται στην επίλυση προβλημάτων της Γης και τα άλλα μισά για να δημιουργήσω μια αυτοσυντηρούμενη πόλη στον Άρη για να διασφαλιστεί η ζωή (όλων των ειδών) σε περίπτωση που η Γη χτυπηθεί από έναν μετεωρίτη όπως έγινε με τους δεινόσαυρους ή αν συμβεί ο 3ος ΠΠ και καταστρέψουμε τον εαυτό μας".

Η τύχη του Elon Musk επίσης φαίνεται να συνεχίζεται και από τις επερχόμενες πολιτικές αλλαγές των ΗΠΑ, όπου οι Δημοκρατικοί θα έχουν τον έλεγχο της Γερουσίας στην προσεχή σύνοδο. Πάνω στο συγκεκριμένο ζήτημα, ο Daniel Ives, αναλυτής της Wedbush Securities δήλωσε: "Μια Δημοκρατική Γερουσία θα φέρει σημαντικές αλλαγές στην Tesla και γενικά στον χώρο των ηλεκτρικών οχημάτων, καθώς είναι γνωστό πως έχουν μια πιο φιλική (προς το περιβάλλον) πολιτική ατζέντα για τα επόμενα χρόνια. Οι αναμενόμενες πιστώσεις φόρου ηλεκτρικών οχημάτων θα ωφελήσουν την Tesla, που συνεχίζει να έχει το πάνω χέρι στη συγκεκριμένη αγορά ".

Τέλος, αφού αναφερθήκαμε παραπάνω στον κ. Bezos, αξίζει να προσθέσουμε πως λόγω της πανδημίας η περιουσία του έχει επίσης γνωρίσει μεγάλη άνθηση από την αυξημένη ζήτηση αγαθών μέσω Amazon, όπως και τις cloud computing υπηρεσίες της. Αυτό που έδωσε την πρωτιά στον Elon Musk, ήταν το διαζύγιό του με την MacKenzie Scott, στην οποία και έδωσε το 4% της επιχείρησής του.

  • Like 4
  • Thanks 2