Η εταιρεία Currys ανακοίνωσε ότι ξεκινά τη στρατηγική αναθεώρηση της κορυφαίας στην αγορά Ελληνικής επιχείρησης Κωτσόβολος, η οποία  θα μπορούσε να οδηγήσει στην πώληση των δραστηριοτήτων της.

Η Κωτσόβολος, η οποία έχει επίσης σημαντική παρουσία και στην Κύπρο, είναι μια επιχείρηση με ισχυρές και κερδοφόρες επιδόσεις (σύμφωνα με πληροφορίες, οι πωλήσεις της Κωτσόβολος αποτελούν το 20% των εσόδων της Βρετανικής εταιρείας), με υψηλή αναγνωρισιμότητα επωνυμίας, ενοποιημένη πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου και ένα διαφοροποιημένο μείγμα προϊόντων και υπηρεσιών.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Currys εξετάζει τακτικά τη δομή του Ομίλου υπό το πρίσμα της παροχής της μεγαλύτερης δυνατής αξίας στους μετόχους της και εκτιμά ότι η δύναμη της επωνυμίας Κωτσόβολος, το μακροπρόθεσμο ιστορικό κερδοφόρων παραδόσεων και η ηγετική θέση της στην αγορά δεν αντικατοπτρίζονται επί του παρόντος στην αποτίμηση του Ομίλου. Δεδομένων των ισχυρών οικονομικών προοπτικών για την Ελλάδα και των μελλοντικών ευκαιριών ανάπτυξης για την επιχείρηση, το Διοικητικό Συμβούλιο πιστεύει ότι τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να διερευνηθούν όλες οι επιλογές για την επιχείρηση Κωτσόβολος.

Αν και από την τελευταία παράγραφο, είναι μάλλον ξεκάθαρο ότι η Currys επιθυμεί την πώληση της Κωτσόβολος, εντούτοις τα πράγματα δεν είναι τόσο ξεκάθαρα καθώς θα πρέπει να βρεθεί… αγοραστής. Επί του παρόντος, η εταιρεία φαίνεται πως εξετάζει διάφορα σενάρια για την Κωτσόβολος με το επιθυμητό να είναι η εξολοκλήρου πώληση της επιχείρησης (σύμφωνα με πληροφορίες, το έργο της εύρεσης αγοραστή ή στρατηγικού επενδυτή έχουν αναλάβει οι Citigroup και J.P. Morgan). Το δεύτερο σενάριο είναι η πώληση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της επιχείρησης και το τρίτο είναι τελικά η Currys να διατηρήσει το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών και επομένως τον έλεγχο της εταιρείας.

Η σχετική ανακοίνωση της Currys συνοδεύεται και από μία δήλωση του Διευθύνοντος Συμβούλου του Ομίλου, Alex Baldock: «Η απόδοση της Currys είναι ισχυρή στο Ηνωμένο Βασίλειο και στην Ιρλανδία, όπου ο μετασχηματισμός μας λειτουργεί και παράλληλα έχουμε λάβει μέτρα για να οδηγηθούμε σε μια κερδοφόρα ανάκαμψη στις Σκανδιναβικές χώρες. Η Κωτσόβολος είναι μια εξαιρετική επιχείρηση με λαμπρό μέλλον και τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να αξιολογήσουμε ποιος είναι ο καλύτερος τρόπο για να προωθήσουμε την Κωτσόβολος και να μεγιστοποιήσουμε την αξία για τους μετόχους μας».

  • Like 3
  • Confused 1