Οι εκθέσεις τεχνολογίας -και όχι μόνο- σπανίζουν πλέον.

Στην εποχή του COVID άλλωστε, τα events με φυσική παρουσία είναι μετρημένα στα δάχτυλα αφού ακόμα και σήμερα, παρά την ευρεία διάθεση των εμβολίων, η πανδημία καλπάζει και ως εκ τούτου ο προγραμματισμός μίας τόσο μεγάλης διοργάνωσης είναι ζόρικη υπόθεση. Εν πάση περιπτώσει, το 2022 ξεκινά με τους καλύτερους οιωνούς αφού η CES 2022 είναι γεγονός.

Για τρεις συν μια ημέρες, από τις 5 έως τις 7 Ιανουαρίου (συν την 4η του μήνα, τη μέρα των ανακοινώσεων), η «καρδιά» της τεχνολογίας θα χτυπά στο Λας Βέγκας, εκεί όπου οι μεγαλύτερες εταιρείες του χώρου (με «χτυπητές» απουσίες πάντως: Intel, Amazon, Lenovo, Google κ.α.) θα μας παρουσιάσουν όλα όσα ετοιμάζονται να ρίξουν στην αγορά τους επόμενους μήνες, καθώς επίσης και κόνσεπτ που θα μας απασχολήσουν για κάμποσα χρόνια. Όσο για το τι πρόκειται να δούμε; Η λίστα μοιάζει ατελείωτη…

Αρχικά αναμένεται να σημειωθεί… καταιγίδα από νέα laptops, απόρροια των ανακοινώσεων που ετοιμάζουν Intel και AMD όσον αφορά τους νέους επεξεργαστές αλλά και κάρτες γραφικών τους. Εννοείται πως οι μεγαλύτεροι κατασκευαστές θα θελήσουν να εκμεταλλευτούν τον θόρυβο και το ενδιαφέρον του κοινού παρουσιάζοντας καινούριες σειρές laptops. Η Dell ετοιμάζει νέες σειρές XPS και ορισμένα πολύ ενδιαφέροντα κόνσεπτ, η Google κατά πάσα πιθανότητα θα δείξει καινούρια Chromebooks, η LG φημολογείται ότι θα διευρύνει τη γκάμα gaming laptops της ενώ η Lenovo φέρεται να δουλεύει σε ένα 17άρι μοντέλο με δευτερεύουσα οθόνη αφής.

Οι τηλεοράσεις θα έχουν την τιμητική τους για ακόμα μία CES με τους κατασκευαστές να περνούν σταδιακά στην εποχή του 8K. Θεωρούμε κάτι παραπάνω από δεδομένο πως περισσότερες από μία εταιρείες μας ετοιμάζουν 8K μοντέλα με το ερώτημα που προκύπτει πλέον να έχει να κάνει με ακόμα υψηλότερες αναλύσεις: θα το τολμήσει άραγε κανείς φέτος; Η Samsung πάντως έχει προκαλέσει αίσθηση ανακοινώνοντας μοντέλα με υποστήριξη NFT, NVIDIA GeForce Now και Google Stadia, νέο λογισμικό και τηλεχειριστήρια που φορτίζουν ασύρματα μέσω των ραδιοκυμάτων του router! Γενικά πάντως αυτό με το NFT κρατήστε το: είναι trend που θα «φορεθεί» αρκετά. Μιας και αναφερθήκαμε στη νοτιοκορεατική εταιρεία, αναμένεται να δούμε από κοντά το νέο της smartphone, το Galaxy S21 FE ενώ ακούμε και για ένα προιόν έκπληξη το οποίο θα ανήκει στην οπτικακουστική κατηγορία, και το οποίο δεν είναι τηλεόραση.

Κατά τα άλλα θα έχουμε soundbars, ακουστικά και οθόνες (ήδη η Samsung ανακοίνωσε νέα έκδοση της Odyssey G8), μπόλικα wearables (το λεγόμενο health tech είναι στα καλύτερά του) και λύσεις που θα εστιάζουν στο work from home το οποίο αποτελεί το νέο status quo σε πολλά μέρη του κόσμου. Εννοείται ότι περιμένουμε να δούμε προτάσεις που περιστρέφονται γύρω από το έξυπνο σπίτι ενώ μεγάλο ερωτηματικό αποτελεί το Matter, η πλατφόρμα smart home η οποία θα χαίρει της υποστήριξης των Google, Apple, Amazon και Samsung και θα κυκλοφορήσει αργότερα φέτος.

Όρεξη να ‘χετε να διαβάζετε αφού το Insomnia βρίσκεται ήδη στην έκθεση για να σας μεταφέρει τις σημαντικότερες ανακοινώσεις καθόλη την εβδομάδα.
 

  • Like 9