Η έκθεση CES 2021 αναμένεται να πραγματοποιηθεί κανονικά παρά την απειλή του κορωνοϊού.

Αν και πάρα πολλές εκδηλώσεις, συνέδρια και εκθέσεις ακυρώθηκαν φέτος λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, η διοργανώτρια αρχή Consumer Technology Association (CTA) δεν προτίθεται να αλλάξει τα σχέδια της και είναι αισιόδοξη ότι λαμβάνοντας τα κατάλληλα μέτρα η γνωστή έκθεση θα πραγματοποιηθεί κανονικά τον ερχόμενο Ιανουάριο.

Τους εκθεσιακούς χώρους επισκέπτονται εκατοντάδες χιλιάδες κόσμου ενώ και οι εκθέτες είναι επίσης χιλιάδες και όπως είναι γνωστό, πρέπει να αποφεύγονται οι στενές επαφές, εφόσον αυτό είναι δυνατό, με οποιοδήποτε άτομο εμφανίζει συμπτώματα από το αναπνευστικό, όπως βήχα ή φτέρνισμα, καθώς αυτός είναι και ο τρόπος που μεταδίδεται και εξαπλώνεται από άνθρωπο σε άνθρωπο, με τα σταγονίδια από τον βήχα ή το φτέρνισμα. Παρόλα αυτά, η διοργανώτρια αρχή πιστεύει ότι υιοθετώντας πρακτικές κοινωνικής αποστασιοποίησης, όπως για παράδειγμα «με την αύξηση του πλάτους των διαδρόμων σε ορισμένες περιοχές της έκθεσης» και τοποθετώντας τα καθίσματα ή τις θέσεις «σε απόσταση μεταξύ τους» θα προσφέρει την απαραίτητη ασφάλεια στο προσωπικό της έκθεσης, τους χιλιάδες εκθέτες και τους εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες. Επίσης, σε πολλά σημεία θα υπάρχουν σταθμοί απολύμανσης χεριών ενώ διάφοροι χώροι στην έκθεση θα καθαρίζονται και θα απολυμαίνονται σε τακτική βάση. Άραγε, η διοργανώτρια αρχή έχει λάβει υπόψη της τους ασυμπτωματικούς;  

 367033079_ces1.jpg.5c3030a6ee70ef6e2c1ed4a21de7e34f.jpg

Η CTA επισημαίνει ότι «ο κόσμος των συνεδριάσεων εξελίσσεται και εφαρμόζει βέλτιστες πρακτικές» και πως «θα διερευνήσει και θα αξιολογήσει τις τελευταίες λύσεις μέσα στους επόμενους μήνες». Για την ώρα δεν υπάρχουν σχέδια για θερμομετρήσεις στα σημεία εισόδου της έκθεσης, αλλά θα «αξιολογηθούν λύσεις για θερμομετρήσεις». Επίσης, θα έχει προβλεφθεί πρόσβαση σε ιατρική βοήθεια και υπηρεσίες υγείας στους εκθεσιακούς χώρους. Όπως και να έχει, απέχουμε επτά περίπου μήνες για την έκθεση CES 2021 και πολλά μπορούν να έχουν αλλάξει μέχρι τότε, καθώς δεν έχουν αποκλειστεί από τις υγειονομικές αρχές νέα κύματα της πανδημίας του κορωνοϊού από το Φθινόπωρο.