Έπειτα από χρόνια αυστηρού κρατικού ελέγχου και παρεμβατισμού οι πολίτες της Κίνας θα μπορούν πλέον να διαβάζουν τις ειδήσεις του BBC στην αγγλόφωνη ιστοσελίδα του βρετανικού ραδιοτηλεοπτικού οργανισμού.

Οι κινεζικές αρχές πολύ συχνά εμποδίζουν την πρόσβαση σε ειδησεογραφικές ιστοσελίδες, όπως το BBC, στο πλαίσιο μιας πολιτικής, η οποία έχει ονομαστεί το «μεγάλο σινικό τείχος προστασίας».

 

Ωστόσο, ο τοίχος προστασίας (firewall) των κινεζικών αρχών παραμένει ενεργός για όλες τις ειδησεογραφικές υπηρεσίες στην κινεζική γλώσσα.

Το Πεκίνο δεν έχει παραδεχθεί ότι έχει ποτέ απαγορεύσει την πρόσβαση στις ειδήσεις του BBC και δεν υπάρχει επίσημη επιβεβαίωση για «ξεκλείδωμα» της εν λόγω ιστοσελίδας.

 

Ο επικεφαλής της ειδησεογραφικής ιστοσελίδας του BBC, Στιβ Χέρμαν εξέφρασε την ικανοποίησή του για αυτήν την εξέλιξη: «Θέλουμε οι ειδήσεις του BBC να είναι προσιτές στην Κίνα όπως κι αλλού στον κόσμο. Θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε με τις κινεζικές αρχές για να βελτιώσουμε την πρόσβαση σε όλες τις περιοχές της χώρας».

 

Source.png Πηγή: lawnet.gr