Πλέον, φαίνεται πως δεν χρειάζεται να έχει κυκλοφορήσει ένα προϊόν για να βρεθούν αντίγραφά του στην Κίνα.

Η Apple καταχωρεί διάφορες ευρεσιτεχνίες, οι περισσότερες από τις οποίες δεν κυκλοφορούν ποτέ ως καταναλωτικά προϊόντα, τουλάχιστον επισήμως. Φαίνεται πως στην Κίνα μια εταιρία εμπνεύστηκε από ιδέα την οποία είχε η Apple το 2021, για μια θήκη για AirPods, με ενσωματωμένη οθόνη αφής.

Φωτογραφίες και βίντεο που αναρτήθηκαν στο Χ από το λογαριασμό @lipilipsi εμφανίζουν αντίγραφα θηκών για AirPods με οθόνη αφής OLED, ενσωματωμένη στη μπροστινή πλευρά.

Η οθόνη ενεργοποιείται όταν ανοίγει το καπάκι της θήκης, επιτρέποντας στο χρήση να ρυθμίσει το φιλτράρισμα του θορύβου, να ενεργοποιήσει τη λειτουργία εντοπισμού των ακουστικών, να επιλέξει προεπιλεγμένες ρυθμίσεις του equalizer και να κλειδώσει την οθόνη. Παράλληλα, στην οθόνη εμφανίζεται ο βαθμός φόρτισης της μπαταρίας του κάθε ακουστικού, η τοπική ώρα καθώς και η συνδεσιμότητα Bluetooth.

Είναι ξεκάθαρο από πού αντιγράφηκε η ιδέα. Η σχετική ευρεσιτεχνία που κατέθεσε το 2021 η Apple αναφέρει τα εξής:

"Η χρηστικότητα της θήκης των ακουστικών μπορεί να ενισχυθεί, και ο έλεγχος του χρήστη πάνω στα ασύρματα ακουστικά να βελτιωθεί, μέσα από μια θήκη με διαδραστικό σύστημα διεπαφής που επιτρέπει στο χρήστη να έχει τον έλεγχο των λειτουργιών που σχετίζονται με τα ασύρματα ακουστικά".

 

Η Apple μάλιστα στο κείμενο της ευρεσιτεχνίας φαντάζεται ένα μέλλον όπου η υπηρεσία Apple Music ελέγχεται μέσω της θήκης χάρη σε μια οθόνη αφής με GUI που παρέχει μια σειρά δυνατοτήτων, όπως τον έλεγχο της αναπαραγωγής μουσικής, τη ρύθμιση του ήχου, την επιλογή αγαπημένων κομματιών αλλά και άλλου είδους λειτουργίες, παρόμοιες με το αντίγραφο που εμφανίζεται εδώ.

Μέσα από την ενσωμάτωση στη θήκη μιας τέτοιας οθόνης αφής, υποστηρίζει το κείμενο της ευρεσιτεχνίας, "περιορίζονται ή εξαλείφονται αδυναμίες που σχετίζονται με τον έλεγχο του χρήστη πάνω στα ασύρματα ακουστικά".

Η δημοφιλία των AirPods έχει οδηγήσει στην κατάσχεση αριθμού-ρεκόρ αντιγράφων, από τις αμερικανικές τελωνειακές αρχές, τα τελευταία χρόνια. Σύμφωνα με έκθεση από το 2021, περίπου 360.000 αντίγραφα ασύρματων ακουστικών με αξία λιανικής 62,2 εκατομμυρίων δολαρίων, είχαν κατασχεθεί από την αμερικανική κυβέρνηση μέσα στους πρώτους εννέα μήνες του τότε οικονομικού έτους, σύμφωνα με στοιχεία από την αμερικανική αρχή Τελωνείων και Προστασίας Συνόρων.

Σύμφωνα με τις αρχές, το 80% του συνόλου των αντιγράφων που κατέληγαν στις ΗΠΑ προέρχονταν από την ηπειρωτική Κίνα και το Χονγκ Κονγκ. Παρότι δεν είναι σαφές τι ποσοστό των κατασχεμένων αντιγράφων αφορούσε ακουστικά AirPods, οι αμερικανικές τελωνειακές αρχές ανέφεραν ότι οι κατασχέσεις εμφάνιζαν αύξηση της τάξης του 50% μέσα στα προηγούμενα πέντε χρόνια, καθώς προϊόντα όπως τα ακουστικά της Apple γίνονταν όλο και περισσότερο δημοφιλή.

Τα αντίγραφα αυτά χρησιμοποιούν ακόμη και γνήσιους σειριακούς αριθμούς της Apple και συνήθως είναι οπτικά πανομοιότυπα από τα γνήσια. Πολλά διαθέτουν αντίστοιχες λειτουργίες ελέγχου του θορύβου, όμως η εμφάνιση των θηκών με οθόνη αφής δείχνει πως περνάμε στην εποχή όπου πλέον αντιγράφονται ακόμη και ιδέες που ουδέποτε κυκλοφόρησαν επίσημα.

  • Like 7
  • Haha 3