Η ASRock, η οποία κατά πολλούς, έχει εδραιώσει την παρουσία της στο χώρο του hardware για ηλεκτρονικούς υπολογιστές, γίνεται η πρώτη εταιρεία η οποία λαμβάνει πιστοποίηση Windows 8 για τις μητρικές Z87-Extreme4, εξοπλισμένες με το 8-Series chipset της Intel.

Γεγονός είναι ότι μέχρι τώρα ελάχιστες πληροφορίες έχουν γίνει γνωστές για τα τεχνικά χαρακτηριστικά των μητρικών που είναι εξοπλισμένες με το συγκεκριμένο chipset.

 

Αν και για τον τελικό χρήστη, δεν έχει διαφορά αν η μητρική έχει λάβει τέτοιου είδους πιστοποίηση ή όχι, το σημαντικό της όλης υπόθεσης είναι η πίστη της ASRock στο προϊόν της, εμπιστοσύνη η οποία δίνει την ευκαιρία στην Microsoft να το εξετάσει με ένα συγκεκριμένο λογισμικό, τα Windows 8, έτσι ώστε αν λάβει την πιστοποίηση να σημαίνει ότι είναι πλήρως συμβατό με αυτό.

 

Επιπλέον πληροφορίες δίνονται και για ένα επερχόμενο Haswell CPU της Intel. Μια προσεκτικότερη ματιά στο screenshot που συνοδεύει το δημοσίευμα δείχνει έναν Intel Core i5 με συχνότητα λειτουργίας τα 3.40 GHz. Δεδομένου ότι αναφερόμαστε σε Z87 μητρική μπορούμε με βεβαιότητα να συνάγουμε ότι πρόκειται για επεξεργαστή Haswell.

 

Link.png Site: http://www.tomshardware.com/news/Intel-ASRock-Windows-Certificate-Motherboard,22123.html[/url]']tomshardware.com