Η εταιρεία Globalfoundries αποκάλυψε τα σχέδιά της για εφαρμογή τεχνολογίας ολοκλήρωσης 28 νανομέτρων σε μαζική παραγωγή, ξεκινώντας το πρώτο τέταρτο του 2012. Ο κατασκευαστής τόνισε πως έχει δεσμευθεί δια συμβολαίου να παράγει τέτοια προϊόντα για 30 με 35 πελάτες.

 

Βοηθούμενη από τη στρατηγική συμμαχία της με τη Samsung Electronics, η Globalfoundries εμφανίζεται πεπεισμένη πως η τεχνολογία των 28 νανομέτρων που έχει αναπτύξει θα είναι ανταγωνιστική όσον αφορά τον δυνατό όγκο παραγωγής και την τεχνολογική ποικιλότητα. Οι δύο εταιρείες πρόσφατα ανακοίνωσαν πως θα συγχρόνιζαν σε παγκόσμιο επίπεδο τις εγκαταστάσεις παραγωγής ημιαγωγών τους για να παράγουν ολοκληρωμένα βασισμένα σε μία υψηλής απόδοσης και χαμηλών απωλειών ρεύματος τεχνολογία τύπου HKMG (High K and Metal Gate), ειδικά αναπτυγμένη για smartphones, ταμπλέτες και άλλες φορητές συσκευές. Το ζευγάρι ήδη έχει ολοκληρώσει τον συγχρονισμό για την τεχνολογία 28nm HKMG που απευθύνεται σε εφαρμογές χαμηλών ενεργειακών απαιτήσεων.

 

Η προαναφερόμενη συνεργασία θα παρουσιάζει στους πελάτες ένα «εικονικό εργοστάσιο» το οποίο θα συνδυάζει την κατασκευαστική ικανότητα των υπαρχόντων εγκαταστάσεων των δύο εταιρειών που παράγουν wafers των 12 ιντσών, δήλωσε ο Ajit Manocha, διευθύνων σύμβουλος της Globalfoundries. Τέσσερα εργοστάσια, δύο από κάθε εταιρεία, θα επιτρέπουν στους πελάτες να εξοικονομούν κόστος και να επισπεύδουν τον χρόνο εξόδου στην αγορά.

 

Ενδιαφέρον όμως παρουσιάζουν και οι εξελίξεις στον έτερο ανταγωνιστή TSMC (Taiwan Semiconductor Manufacturing Company). Όπως αποκάλυψε στην έκθεση Semicon Taiwan ο Shang-yi Chiang, αντιπρόεδρος του τμήματος Έρευνας και Ανάπτυξης της εταιρείας, η TSMC θα έχει έτοιμη γραμμή παραγωγής των 28nm στις αρχές του 2012 και έχει ήδη λάβει αρκετές παραγγελίες ώστε να εκμεταλευτεί πλήρως τη σχετική γραμμή παραγωγής.

 

 

Link.png Site: Digitimes