Το LibreOffice, η σουίτα γραφείου που αποτελεί fork του OpenOffice, κυκλοφόρησε την τελική του έκδοση. Μεταξύ των νέων χαρακτηριστικών του περιλαμβάνεται η δυνατότητα εισαγωγής αρχείων SVG, όριο ενός εκατομμυρίου σειρών στην εφαρμογή λογιστικών φύλλων, πιο εύχρηστο μενού εκτύπωσης αλλά και ελαφρώς ανανεωμένη εμφάνιση. Οι μεγάλες αλλαγές, ωστόσο, δεν είναι ορατές στον τελικό χρήστη και αφορούν τον καθαρισμό του κώδικα της εφαρμογής.

 

Για όσους δεν έχουν παρακολουθήσει την ιστορία της εφαρμογής από την αρχή, αναφέρουμε εν τάχει ότι μετά την εξαγορά της Sun από την Oracle, εκφράστηκαν ανησυχίες ως προς τη στάση που θα διατηρούσε η τελευταία απέναντι στην open source σουίτα γραφείου Openoffice.org που ανήκε στη Sun. Αποτέλεσμα αυτού ήταν να δημιουργηθεί το LibreOffice, υπό την επίβλεψη του Document Foundation και με την υποστήριξη σημαντικών εταιρειών όπως οι RedHat, Canonical και Novell.

 

Οι διαφορές του LibreOffice σε σχέση με το OpenOffice, τουλάχιστον σε αυτή την έκδοση, δεν είναι ασφαλώς μεγάλες για τον τελικό χρήστη. Το LibreOffice 3.3 Final διατίθεται δωρεάν για Linux, Windows και Mac και μπορείτε να το κατεβάσετε από το libreoffice.org.

 

Link.png Site: Cnet news