Η αγορά των PCs δεν σημείωσε καλό ξεκίνημα για το 2016, όπως ήταν αναμενόμενο. Σύμφωνα με τις εταιρείες Gartner και IDC, οι πωλήσεις των PCs είναι μειωμένες σε παγκόσμιο επίπεδο.

Η Gartner υποστηρίζει ότι οι πωλήσεις των PCs για το πρώτο τρίμηνο του 2016 ανέρχονται στα 64,8 εκατομμύρια συσκευές, αριθμός που είναι μειωμένος κατά 9,6%, σε σχέση με τον αντίστοιχο αριθμό της προηγούμενης χρονιάς. Προσθέτει επίσης ότι οι πωλήσεις των PCs πέφτουν κάτω από τα 65 εκατομμύρια για πρώτη φορά από το 2007.

 

Οι πέντε κατασκευαστές στην κορυφή της κατάταξης είναι η Lenovo, η HP, η Dell, η Asus και η Apple, με τις τρεις πρώτες να παρουσιάζουν μείωση στις πωλήσεις τους, ενώ τις δύο τελευταίες να παρουσιάζουν αύξηση.

 

gallery_363048_2550_17192.png

 

Από την άλλη μεριά, σύμφωνα με την IDC, οι πωλήσεις PCs μειώθηκαν κατά 11,5%, ενώ στην κορυφή της κατάταξης παρουσιάζονται οι ίδιες πέντε εταιρείες, με την Apple όμως να κατέχει υψηλότερη θέση από την Asus. Επιπλέον, η IDC παρουσιάζει και τις πέντε εταιρείες με μειωμένες πωλήσεις σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά.

 

gallery_363048_2550_12438.png

 

Σύμφωνα με την Gartner, η ισχύς του δολαρίου είναι ένας από τους λόγους της μείωσης των πωλήσεων των PCs. Επίσης, τα PCs διατηρούν χαμηλά ποσοστά στις αναπτυσσόμενες αγορές, στις οποίες επικρατούν τα smartphones. Ακόμη, η πλειοψηφία των επιχειρήσεων δεν έχει υιοθετήσει πλήρως τα Windows 10, αλλά τα δοκιμάζει σε πιλοτικό στάδιο.

 

Σύμφωνα με αναλυτές, στα τέλη του 2016 θα φανεί εάν τα Windows 10 θα καταφέρουν να ανατρέψουν την παρούσα δυσάρεστη κατάσταση των πωλήσεων των PCs.

 

Link.png Site: VentureBeat