H εταιρεία EIZO ανακοίνωσε το νέο 27άρι gaming monitor FORIS FS2735, το οποίο διαθέτει πάνελ IPS, ανάλυσης 2560 x 1440 pixels με ρυθμό κάθετης ανανέωσης 144Hz.

Επιπλέον, η νέα οθόνη EIZO FORIS FS2735 υποστηρίζει την τεχνολογία AMD FreeSync και συνδυάζει την κορυφαία απόδοση από άποψη hardware με τις νέες λύσεις smartphone και cloud-sharing της εταιρείας με την ονομασία G-Ignition, για μία ακόμα πιο ολοκληρωμένη και απολαυστική εμπειρία gaming.

 

Με την ανακοίνωση της FORIS FS2735 λοιπόν, η EIZO αποκάλυψε δύο νέες προσθήκες στις λύσεις λογισμικού G-Ignition της εταιρείας, τα G-Ignition Mobile και G-Ignition Drive. Το πρώτο είναι ένα app για iOS ή Android συσκευές που λειτουργεί σε συνδυασμό με την τεχνολογία Bluetooth Smart που ενσωματώνει η νέα FORIS FS2735. Για πρώτη φορά, οι gamers μπορούν να χρησιμοποιούν το smartphone τους για να ελέγχουν και να ρυθμίζουν την φωτεινότητα της οθόνης, την χρωματική απόδοση ή άλλες ρυθμίσεις σε οποιαδήποτε πλατφόρμα και να είναι συνδεδεμένη η οθόνη, σε Windows, σε OS X ή κονσόλα. Επίσης, οι gamers μπορούν να ρυθμίσουν κατά τέτοιο τρόπο το G-Ignition Mobile ώστε να προβάλει ειδοποιήσεις σε μία γωνία της οθόνης κάθε φορά που λαμβάνουν ειδοποίηση για κλήση ή μήνυμα στο smartphone τους, και έτσι, ακόμα και αν φορούν ακουστικά, δεν χρειάζεται να ανησυχούν μήπως χάσουν κάποια σπουδαία κλήση ή μήνυμα την ώρα που παίζουν.

 

Το G-Ignition Drive είναι η υπηρεσία cloud της EIZO, στην οποία οι gamers που χρησιμοποιούν οθόνη FORIS μπορούν να ανεβάζουν και μοιράζονται gaming presets (monitor settings) μεταξύ τους ή και να κατεβάζουν gaming presets από επαγγελματίες gamers όπως είναι οι Ninjas in Pyjamas. Το G-Ignition Drive είναι διαθέσιμο και στα μοντέλα FS2434 and FG2421.

 

Η νέα FORIS FS2735 διαθέτει τις τεχνολογίες Smart της EIZO όπως είναι οι Smart Insight (φωτίζει σκοτεινές περιοχές στο gaming, με το να ρυθμίζει κάθε pixel ξεχωριστά). Μάλιστα, στο συγκεκριμένο μοντέλο, η τεχνολογία Smart Insight έχει βελτιωθεί και ονομάζεται Smart Insight Demolition, η οποία αναγνωρίζει και τις περιοχές που είναι ιδιαίτερα φωτισμένες και τις ρυθμίζει για να βελτιστοποιήσει την αντίθεση ανάμεσα στους χαρακτήρες στο παιχνίδι και στο παρασκήνιο.

 

Επίσης υποστηρίζεται η τεχνολογία Smart Resolution, που αναλύει την εικόνα για θόρυβο και blur διορθώνοντας την εικόνα. Πέρα από την υποστήριξη 144Hz, η οθόνη υποστηρίζει και άλλες τεχνολογίες για την βελτιστοποίηση της ευκρίνειας, όπως την τεχνολογία μείωσης του motion blur, το Flicker Free viewing, τα Reduced blue light και Paper modes αλλά και ο Auto EcoView Brightness sensor και η τεχνολογία AMD FreeSync. Επίσης έρχεται με πολλές προ-ρυθμίσεις για Game, Cinema, Paper, sRGB κ.ά.

 

Από άποψη εισόδων, διαθέτει μία DisplayPort, δύο HDMI και μία DVI-D ενώ υπάρχει και USB 3.0 hub καθώς και δύο 3.5mm jacks για εξωτερικά ηχεία και headphones. Η νέα EIZO FORIS FS2735 καλύπτεται από εγγύηση 5 ετών και η πώληση της θα ξεκινήσει από τον χειμώνα με άγνωστη για την ώρα τιμή.

 

Link.png Site: TechPowerUp