Οι επαγγελματικής κλάσης επεξεργαστές Intel Xeon δεν θα αποτελούν προνόμιο των διακομιστών, των σταθμών εργασίας και των κέντρων δεδομένων.

Η Intel αποκάλυψε την πρώτη οικογένεια επεξεργαστών Xeon που προορίζεται για χρήση σε φορητούς υπολογιστές. Η οικογένεια E3-1500M που βασίζεται στην αρχιτεκτονική Skylake κατασκευάστηκε για να προσφέρει όλα όσα χρειάζεται ο επαγγελματίας (π.χ αρκετή ισχύ για ανάλυση/ επεξεργασία big data ή 3D model rendering) ενώ παράλληλα βρίσκεται σε ένα αρκετά λεπτό και ελαφρύ laptop που μπορεί να έχει μαζί του διαρκώς.

 

Πέρα από χαρακτηριστικά, όπως το ECC και οι εξελιγμένες δυνατότητες απομακρυσμένης διαχείρισης, ο χρήστης με ένα τέτοιο laptop μπορεί να απολαμβάνει δυνατότητες, σαν αυτές που προσφέρει το πρότυπο Thunderbolt 3 (το οποίο μπορεί να οδηγεί δύο οθόνες 4K, UCB-C συσκευές και άλλα μέσω μίας μοναδικής θύρας).

 

Η Intel δεν έχει δώσει λεπτομέρειες στην δημοσιότητα ακόμα για τις δυνατότητες της οικογένειας Intel Xeon E3-1500M (λογικά περισσότερα θα μάθουμε στο συνέδριο IDF) και τα laptops που θα ενσωματώνουν τους επεξεργαστές του είδους δεν πρόκειται να κυκλοφορήσουν πριν το Φθινόπωρο, αλλά η συγκεκριμένη κίνηση δείχνει ότι ακόμα και ο κόσμος του high-end computing έχει επηρεαστεί από την στροφή στα notebooks από τα desktops. Και όπως λέει η εταιρεία ερευνών IDC, ο τομέας του mobile workstation είναι ένας από τους λίγους της αγοράς που βλέπουμε ότι οι πωλήσεις των Windows PCs αυξάνονται. Οπότε είναι λογικό για την Intel να θέλει να εισέλθει δυναμικά και στον συγκεκριμένο τομέα για να απαντήσει στις απαιτήσεις των ολοένα και περισσότερων δημιουργών και μηχανικών που θέλουν να συνεχίζουν την δουλειά τους και εκτός γραφείου.

 

Link.png Site: Engadget