Σύμφωνα με την τελευταία έκθεση της εταιρείας ερευνών Canalys, οι αποστολές υπολογιστών (συμπεριλαμβανομένων desktops, notebooks, 2-in-1 συσκευών και tablets) έφτασαν συνολικά τις 101 εκατομμύρια μονάδες το πρώτο τρίμηνο του 2016.

Το νούμερο αντιπροσωπεύει μείωση 13% σε σχέση με τις συνολικές αποστολές την ίδια περίοδο πέρυσι. Επίσης, οι αποστολές το πρώτο τρίμηνο της χρονιάς βρίσκονται στο χαμηλότερο επίπεδο από το δεύτερο τρίμηνο του 2011.

 

Η Apple παραμένει στην κορυφή των αποστολών, ωστόσο η εταιρεία είδε τις συνολικές αποστολές της να μειώνονται κατά 17% στις 14 εκατομμύρια συσκευές. Αυτό την τοποθετεί μόλις ελάχιστα πάνω από την Lenovo (κατά περίπου 25.000 μονάδες), η οποία δέχτηκε τεράστια χτύπημα στην αγορά της Κίνας.

 

Τα μόνα θετικά νέα από την έκθεση της Canalys, ήταν ότι η αγορά των 2-in-1 υπολογιστών αναπτύχθηκε κατά 13%, ωστόσο αυτή η ανάπτυξη δεν ήταν αρκετή για να σταματήσει την κατηφόρα που έχει πάρει η αγορά tablets, που έπεσε κατά 15%, στις περίπου 39 εκατομμύρια μονάδες.

 

gallery_286955_3055_9440.png

 

“Η παγκόσμια αγορά υπολογιστών είχε ένα άσχημο ξεκίνημα το 2016, και είναι πολύ δύσκολο να δούμε αχτίδες φωτός για τους κατασκευαστές στα ερχόμενα τρίμηνα” είπε ο Tim Goulling, Senior Analyst της Canalys.

 

“Η έκρηξη των tablets έχει χαθεί στο βάθος και η αγορά είναι εντελώς ώριμη. Η πτώση στις αποστολές σε παγκόσμιο επίπεδο αναμένεται να συνεχιστεί, εκτός και αν οι κατασκευαστές φέρουν κάποια καινοτομία που θα μεταμορφώσει την αγορά. Ο αριθμός των ανθρώπων που κοιτάζουν να αγοράσουν το πρώτο τους PC βρίσκεται στα χαμηλότερα επίπεδα όλων των εποχών, το 2016 αναμένεται να αναστατώσει περισσότερο τους κατασκευαστές υπολογιστών σε παγκόσμιο επίπεδο” συμπλήρωσε.

 

Link.png Site: VentureBeat