Ενώ πολλοί κατασκευαστές ηλεκτρονικών υπολογιστών, ανάμεσα σε αυτούς και η Dell, έχουν υποστηρίξει ότι υπάρχει αρκετό ενδιαφέρον στο νέο λειτουργικό σύστημα της Microsoft, τα Windows 8, η άποψη αυτή φαίνεται να μην εκφράζει το σύνολο των ''παικτών'' της αγοράς.

Συγκεκριμένα με σχετικές δηλώσεις πριν από λίγες μέρες, η γνωστή Ιαπωνική Fujitsu, θεωρεί τα Windows 8 ως αιτία των χαμηλών πωλήσεων ηλεκτρονικών υπολογιστών που σημειώνει η εταιρεία. Το Bloomberg αναφέρει συγκεκριμένα ότι η ζήτηση των Windows 8 βρίσκεται σε χαμηλά επίπεδα σύμφωνα με τον πρόεδρο της εταιρείας, Masami Yamamoto. Προηγουμένως ο συγκεκριμένος κατασκευαστής αναμενόταν ότι θα πουλήσει περίπου 7 εκ. PCs για το οικονομικό έτος που τελειώνει στις 31 Μαρτίου του 2013. Τώρα όμως δηλώνει ότι αυτές δεν πρόκειται να ξεπεράσουν τα 6 εκ.

 

Σε γενικές γραμμές ο πρόεδρος της εταιρείας προβάλλει και την γενικότερη κατάσταση στην Ευρώπη, ως αιτία των χαμηλών πωλήσεων. Αναφέρει συγκεκριμένα ότι η ζήτηση ηλεκτρονικών υπολογιστών στην Ευρώπη, η οποία επηρεάζεται άμεσα από την οικονομική δυσπραγία που επικρατεί, βρίσκεται και αυτή σε πτωτικά επίπεδα. Ξεκαθάρισε όμως ότι ακόμη και με αυτήν την κατάσταση, δεν θα προβεί σε μείωση τιμών ως προσπάθεια αύξησης των πωλήσεων. Η Fujitsu κατέχει περίπου το 20% των συνολικών εσόδων από τις πωλήσεις προσωπικών υπολογιστών και φορητών συσκευών.

 

Link.png Site: http://www.bloomberg.com/news/2012-12-27/fujitsu-to-miss-shipment-goal-for-pcs-as-demand-in-europe-slumps.html[/url]']Bloomberg