Εδώ και αρκετά χρόνια, το 3DMark αποτελεί μέρος της διαδικασίας αξιολόγησης καρτών γραφικών αμέτρητων τεχνολογικών ιστοσελίδων -συμπεριλαμβανομένου και του Insomnia.

Τα τελευταία χρόνια, τα βασικά benchmarks ήταν τα FireStrike (DirectX 11) και Time Spy (DirectX 12) και πιο πρόσφατα το Port Royal που καλύπτει και τον τομέα της ακτινανίχνευσης (Ray Tracing). Καθώς ωστόσο το 3DMark εισέρχεται στην 25η επέτειο του, η εταιρεία ανάπτυξης για να το γιορτάσει ανακοίνωσε ότι πρόκειται να λανσάρει το Steel Nomad και μάλιστα πάνω στην ώρα που έρχονται και οι νέες κάρτες γραφικών GeForce RTX 40-series «SUPER» (στις αρχές της νέας χρονιάς σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες).

94282_02_3dmark-steel-nomad-is-new-directx-12-vulkan-and-metal-benchmark-that-will-replace-time-spy.jpg

Το 3DMark Steel Nomad είναι ένα πρωτοποριακό benchmark που θα λειτουργεί σε πολλαπλές πλατφόρμες, APIs και λειτουργικά συστήματα. Στα συστήματα Windows αξιοποιεί το πλέον σύγχρονο και ενημερωμένο API DirectX 12, στο macOS χρησιμοποιεί το Metal και στα Android και Linux χρησιμοποιεί το Vulkan. Με διαφορετικά APIs και λειτουργικά συστήματα, τα αποτελέσματα αναμένεται να μην είναι συγκρίσιμα μεταξύ τους, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμη.

94282_03_3dmark-steel-nomad-is-new-directx-12-vulkan-and-metal-benchmark-that-will-replace-time-spy.jpg

Τα πρώτα screenshots του Steel Nomad απεικονίζουν φουτουριστικά steampunk περιβάλλοντα με στοιχεία από γουέστερν και αν λάβουμε υπόψη μας τη λεπτομέρεια που υπάρχει, αναμφίβολα θα ωθεί το hardware στα όριά του. Η εταιρεία δεν έχει ακόμα ανακοινώσει κάποια ημερομηνία για το λανσάρισμα του Steel Nomad ωστόσο λογικά περιμένουμε να αποτελεί μέρος της ενημερωμένης έκδοσης του 3DMark συνολικά. Λογικά, το περιμένουμε μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

  • Like 3