Τις νέες εντυπωσιακές οθόνες της Dell, τα μοντέλα UP2715K και S2716DG, μπορέσαμε να δούμε από κοντά στα πλαίσια της εκπομπής Try ME, της νεανικής και ψυχαγωγικής εκπομπής των καταστημάτων Κωτσόβολος που έχει σκοπό να κάνει τη νέα τεχνολογία κατανοητή και γιατί όχι διασκεδαστική.

Αν και απευθύνονται σε καταναλωτές με διαφορετικές ανάγκες όπως μας ενημερώνουν οι παρουσιαστές της εκπομπής, Δημήτρης Καρέτσος και Μαντώ Γαστεράτου, και οι δύο οθόνες της Dell εντάσσονται ανάμεσα στις κορυφαίες προτάσεις της εταιρείας με τη μεγάλη παράδοση στη συγκεκριμένη κατηγορία προϊόντων.

 

kpic1.jpg

 

Witcher 3 Settings

Dell Alienware


Αφήνοντας πολλά στόματα ανοιχτά, το μοντέλο 27 ιντσών UltraSharp 2715K είναι η πρώτη οθόνη στον κόσμο με ανάλυση 5K (5120x2880), μεγαλύτερη δηλαδή ακόμα και από την Ultra HD/4K ανάλυση που συναντάμε στις κορυφαίες τηλεοράσεις και οθόνες της αγοράς. Με περισσότερα από 14 εκατομμύρια pixels, η UltraSharp 2715K εμφανίζει κρυστάλλινες εικόνες με εξωφρενική λεπτομέρεια κάτι που γίνεται ιδιαίτερα αντιληπτό στα παιχνίδια, φτάνει το σύστημά σας να διαθέτει τις απαραίτητες επιδόσεις. Ενδεικτικό είναι ότι ο αριθμός των pixels της οθόνης χαρίζει 7 φορές μεγαλύτερη ευκρίνεια από μια οθόνη με Full HD ανάλυση, 4 φορές από μια QHD ανάλυση και περίπου δύο φορές μεγαλύτερη από μια οθόνη με Ultra HD ανάλυση.

 


Τα ρεαλιστικά χρώματα που μπορεί να εμφανίσει το μοντέλο UP2715K είναι αποτέλεσμα της υποστήριξης του 99% του χρωματικού φάσματος Adobe RGB ενώ άλλη σημαντική έκπληξη που κρύβει η 5K οθόνη της Dell είναι η ενσωμάτωση στερεοφωνικών ηχείων από τη γνωστή εταιρεία στο χώρο, την Harman Kardon. Ακόμα η ειδική βάση μας επιτρέπει την τοποθέτησή της οθόνης ακόμα και σε κάθετη θέση.

 

kpic4.jpg


Η εκπομπή Try ME προχώρησε μάλιστα και στην αναπαραγωγή του The Witcher 3: Wild Hunt, ενός από τα καλύτερα παιχνίδια των τελευταίων ετών, με τις αντιδράσεις να είναι ενδεικτικές των δυνατοτήτων της UltraSharp 2715K. Παίζοντας το παιχνίδι στην πλήρη 5K ανάλυση, το αποτέλεσμα είναι εκπληκτικό, με απίστευτα λεπτομερή γραφικά, κάτι που μπορείτε να διαπιστώσετε κατεβάζοντας οποιαδήποτε από τις παρακάτω εικόνες.


Σε ότι αφορά την επαγγελματική χρήση, το αποτέλεσμα είναι εξίσου εντυπωσιακό, με δυνατότητα να έχουμε την ίδια στιγμή ανοιχτά πολλαπλά παράθυρα, χωρίς να πέφτει το ένα πάνω στο άλλο, κάτι που ενισχύει σημαντικά την παραγωγική διαδικασία. Παράλληλα η τεράστια ανάλυση της UltraSharp 2715K, την κάνει την ιδανική πρόταση για γραφίστες και σχεδιαστές που ασχολούνται με εφαρμογές όπως το Photoshop, το Illustrator, το AutoCAD κ.α

 

Επιπλέον στην εκπομπή Try ME μπορούμε να δούμε για πρώτη φορά επί ελληνικού εδάφους την οθόνη S2716DG, την πρόταση της Dell προς τους απαιτητικούς gamers που δε συμβιβάζονται με μεσαίες λύσεις. Υποστηρίζοντας την τεχνολογία G-Sync της NVidia, το gaming με τη νέα οθόνη 27 ιντσών της Dell γίνεται χωρίς το φαινόμενο του tearing κάτι που γνωρίζουν αρκετά καλά όσοι ασχολούνται τακτικά με το PC gaming, προσφέροντας ομαλή κίνηση ακόμα και στις πιο δύσκολες συνθήκες.

Όπως μας εξηγεί ο Δημήτρης, το tearing προκαλείται από την αδυναμία συγχρονισμού των frames (καρέ) που μπορεί να εμφανίσει η κάρτα γραφικών του υπολογιστή, με το ρυθμό ανανέωσης που υποστηρίζει η οθόνη σας. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την προβληματική εμφάνιση των γραφικών σε παιχνίδια με γρήγορη δράση και ειδικότερα σε παιχνίδια πρώτου προσώπου (fps).

 

kpic5.jpg


Με ρυθμό ανανέωσης στα 144Hz, η Dell S2716DG εξασφαλίζει απρόσκοπτο παιχνίδι με δραστικά μειωμένο του φαινόμενο του tearing και του motion blur, ανταποκρινόμενο ακόμα και στις πιο γρήγορες κινήσεις του gamer με χρόνο απόκρισης μόλις στο 1ms.

Στα υπόλοιπα τεχνικά χαρακτηριστικά, το μοντέλο S2716DG υποστηρίζει ανάλυση 2560 x 1440, χαρίζοντας περίπου διπλάσιο αριθμό pixels από μια Full HD οθόνη, ενώ στις διαθέσιμες θύρες συναντάμε 1 HDMI, 1 Display Port καθώς και 4 θύρες USB 3.0. Τέλος οι διαστάσεις της οθόνης παραμένουν σε χαμηλά επίπεδα εξαιτίας του σχεδιασμού edge-to-edge, που κρατάει μικρό το περιθώριο γύρω από την οθόνη.

Η εκπομπή Try Me παράλληλα κληρώνει και ένα μεγάλο δώρο, την οθόνη S2316H της Dell με διαστάσεις 23 ιντσών, τεχνολογίας IPS και με Full HD ανάλυση. Για τη συμμετοχή σας στο διαγωνισμό αρκεί να κάνετε εγγραφή στο κανάλι και να αφήσετε σχόλιο κάτω από το βίντεο του επεισοδίου για τις οθόνες Dell αναφέροντας το αγαπημένο σας παιχνίδι όλων των εποχών.

 



Sponsored