Θετική για την Uber αποδείχθηκε η εκδίκαση σε ανώτερο βαθμό της απόφασης που είχε εκδώσει δικαστήριο στη Ρώμη τον Απρίλιο για το “μπλόκο” δραστηριοποίησης της εταιρείας στην Ιταλία, καθώς η νέα ετυμηγορία ανατρέπει την απαγόρευση.

Η ετυμηγορία εκδόθηκε την Παρασκευή, από ανώτερο δικαστήριο και πάλι στην ιταλική πρωτεύουσα.

 

Η εξέλιξη αυτή σημαίνει πως η Uber μπορεί πλέον να επανενεργοποιήσει τις εφαρμογές της στο ιταλικό έδαφος. “Είμαστε χαρούμενοι πως θα μπορείτε να χρησιμοποιείτε τις application μας στην Ιταλία”, σχολίασε η εταιρεία μέσω του λογαριασμού της στο Twitter.

 

Οι Ιταλοί οδηγοί ταξί, οι οποίοι υπόκεινται σε ένα αυστηρό ρυθμιστικό πλαίσιο, υποστηρίζουν πως δεν μπορούν να ανταγωνισθούν επί ίσοις όροις υπηρεσίες όπως αυτές που προσφέρει η Uber, για τις οποίες υπάρχει πολύ μικρότερος έλεγχος από τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες. Μάλιστα, τον Φεβρουάριο είχαν προχωρήσει σε 6ήμερη απεργία, διαμαρτυρόμενοι τόσο για τις αντίστοιχες εφαρμογές, όσο και για τις υπηρεσίες μίσθωσης πολυετών αυτοκινήτων με σοφέρ, οι οποίες επίσης αποκτούν ολοένα περισσότερη δημοφιλία.

 

Η ιταλική κυβέρνηση έχει υποσχεθεί πως, μέχρι το τέλος του έτους, θα έχει θεσπίσει ένα σαφές νομοθετικό πλαίσιο το οποίο θα διακρίνει τη δραστηριότητα των επαγγελματιών οδηγών ταξί από το έργο που μπορούν να προσφέρουν εταιρείες όπως η Uber.

 

Link.png Site: Reuters

 

https://www.google.gr/url?sa=i&rct=j&q=&esrc=s&source=images&cd=&ved=0ahUKEwj2u9DXipDUAhUCAxoKHQqCAasQjBwIBA&url=http%3A%2F%2Fthefederalist.com%2Fwp-content%2Fuploads%2F2016%2F05%2Fshutterstock_326732723-1-998x666.jpg&psig=AFQjCNEN6-mkm5rW5ulhlQzqw_DJ7lo8gA&ust=1495974821518473&cad=rjt