Η Κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου πρόσφατα απεφάνθη κατά ενός αμφιλεγόμενου νομοσχεδίου, σύμφωνα με το οποίο οι χρήστες που θα ήθελαν να έχουν πρόσβαση σε σελίδες πορνογραφικού περιεχομένου, θα έπρεπε οι ίδιοι να επισκεφθούν τον πάροχο τους, προκειμένου να ζητήσουν κάτι τέτοιο.

Όμως, οι υπουργοί θεώρησαν ότι δεν υπάρχει επαρκής στήριξη για να προχωρήσουν οι ενέργειες προώθησής του. Συγκεκριμένα το αρμόδιο Υπουργείο σε ανακοίνωσή του ανέφερε ότι δεν υπήρξε αποδοχή της προοπτικής του φιλτραρίσματος του διαδικτύου από τον εκάστοτε ISP και συγκεκριμένα μόνο το 35% των ερωτηθέντων γονέων που έλαβαν μέρος στην έρευνα συμφώνησαν με μια τέτοια προσέγγιση.

 

Ο NSPCC αλλά και άλλες οργανώσεις προστασίας του παιδιού ήταν υπέρμαχοι της απαγόρευσης πρόσβασης σε σελίδες διαδικτυακού πορνό, κάτι το οποίο τελικά δεν βρήκε απήχηση. Ο οργανισμός χαρακτήρισε την απόφαση απογοητευτική, ενώ δήλωσε χαρακτηριστικά ότι το σκληρό πορνό βρίσκεται μερικά κλικ μακριά από τα παιδιά.

 

Ο Alan Wardle, επικεφαλής εταιρικών υποθέσεων, ανέφερε σε δήλωσή του, ότι ο καλύτερος τρόπος προστασίας των μικρών παιδιών από το διαδικτυακό πορνό, είναι τέτοιου είδους περιεχόμενο να "φιλτράρεται" αυτομάτως από τον πάροχο διαδικτύου, ενώ συνέχισε λέγοντας ότι αν και περίπου οι μισοί γονείς τάχθηκαν υπέρ της απόφασης, εντούτοις οι απόψεις τους δεν εισακούστηκαν.

 

Link.png Site: techradar.com