Το είδαμε τον περασμένο Φεβρουάριο κατά τη διάρκεια της έκθεσης Mobile World Congress 2010 και όπως φαίνεται αναμένεται να αποτελέσει μια από τις κυρίαρχες λύσεις του mobile payment.

 

Με μικρή καθυστέρηση από το αρχικό χρονοδιάγραμμα, η Visa ξεκίνησε από σήμερα ένα πιλοτικό πρόγραμμα χρήσης έξυπνων κινητών τηλεφώνων ως μέθοδο πληρωμής αρχικά σε επιλεγμένους σταθμούς μετρό της Νέας Υόρκης αλλά και σε μικρό αριθμό ταξί της πόλης.

 

Σε συνεργασία με την εταιρεία DeviceFidelity, το payWave δουλεύει μέσω μιας microSD κάρτας η οποία ενσωματώνει μια ειδική κεραία. Μόλις η κεραία ενεργοποιηθεί από το λογισμικό της Visa στο smartphone, αρκεί ένα πέρασμα του κινητού τηλεφώνου από τον ειδικό σένσορα και η πληκτρολόγηση του pin ώστε να γίνει η χρέωση.

 

Το Visa payWave υποστηρίζει όλες τις συσκευές που τρέχουν τις πλατφόρμες Android, Blackberry, Symbian, Windows Mobile και έχουν θύρα εισόδου microSD. Υποστηρίζει ακόμα και το iPhone μέσω ειδικής θήκης η οποία ενσωματώνει την κεραία.

 

Ήδη η Visa βρίσκεται σε συζητήσεις για την επέκταση του πιλοτικού προγράμματος και σε καταστήματα λιανικής πάντα όμως στις Ηνωμένες Πολιτείες. Στον υπόλοιπο κόσμο δοκιμές θα ξεκινήσουν στο Παρίσι, Κωνσταντινούπολη, Λονδίνο, Σιγκαπούρη και Κουάλα Λουμπούρ.

 

Video Video:

Link.png Site: Visa payWave @ insomnia.gr