Μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα στο χώρο της τεχνολογίας ενώνουν τις δυνάμεις τους έτσι ώστε να κάνουν πιο προσιτό το Internet στις αναπτυσσόμενες χώρες.

Συγκεκριμένα εταιρείες όπως η Google, η Microsoft, το Facebook, το Yahoo και η Intel ιδρύοντας τη Συμμαχία για Προσιτό Internet (Alliance for Affordable Internet) η οποία αποτελείται επίσης και από κυβερνητικές οργανώσεις έχουν όραμα όλες οι αναπτυσσόμενες χώρες να έχουν πρόσβαση στο Internet μέχρι το 2015 με κόστος που να μην υπερβαίνει το 5% του μέσου μηνιαίου εισοδήματος των πολιτών τους.

 

Η Google φαίνεται να έχει κάνει μέχρι στιγμής τη μεγαλύτερη επένδυση στο εγχείρημα, η οποία έχει προσπαθήσει μέχρι τώρα να κάνει χρήση αχρησιμοποίητου ασύρματου φάσματος, με τη συμμαχία όμως να έχει μεγαλύτερο όραμα μέσα από την προώθηση πολιτικών λύσεων. "Δεν υπάρχει κάποια χρυσή λύση από μόνη της που να μπορέσει να δώσει άμεσα πρόσβαση σε 5 εκατομμύρια ανθρώπους που δεν έχουν πρόσβαση στο Internet σήμερα" αναφέρει σε ένα μήνυμα στο blog της η Google.

 

Υπενθυμίζουμε ότι η Google "τρέχει" παράλληλα και ένα δεύτερο project με την ονομασία Loon, το οποίο χρησιμοποιεί μπαλόνια για να φτάσει το Internet σε δυσπρόσιτες περιοχές.

 

Link.png Site: http://a4ai.org/[/url]']Α4ΑΙ