Το Ινστιτούτο Fraunhofer κάθε χρόνο παρουσιάζει στην έκθεση CeBIT, τη πρόοδο που έχει κάνει σε νέες τεχνολογίες που αναπτύσσει. Άλλωστε μια από αυτές, ο αλγόριθμος mp3 άλλαξε για πάντα τη μουσική βιομηχανία.

 

Στη φετινή παρουσία του, το Ινστιτούτο Fraunhofer παρουσίασε ενδιαφέρουσες τεχνολογίες που μπορείτε να τις δείτε εβ δράση στο παρακάτω βίντεο. Αναλυτικά :

 

3D4YOU - Η συγκεκριμένη τεχνολογία αφορά την τρισδιάστατη εμφάνιση τηλεοπτικού υλικού από ειδικές τηλεοράσεις. Η Fraunhofer αναπτύσσει πλήρες σύστημα εγγραφής και μετάδοσης όλου του τρισδιάστατου περιεχομένου και το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό. Η εμφάνιση του τρισδιάστατου βίντεο δεν έχει καμία σχέση με ότι είχαμε συνηθίσει να βλέπουμε από παρόμοιες προσπάθειες και δίνει μια άλλη αίσθηση ρεαλισμού στον θεατή. Τα ποδοσφαιρικά ματς ποτέ δε θα είναι τα ίδια αν επικρατήσει αυτή η τεχνολογία.

 

post-331-129062991935_thumb.jpg

 

Magic Mirror - Κάτι που θα μας γλυτώσει αρκετό χρόνο (ειδικά τις γυναίκες) στα καταστήματα ρούχων, το Magic Mirror αναλαμβάνει την εμφάνιση ενός ρούχου σε διαφορετικούς χρωματισμούς την ίδια ακριβώς στιγμή που κοιτάζεστε στο καθρέπτη. Η υλοποίηση της τεχνολογίας είναι τόσο καλή που φαίνεται σαν να έχετε φορέσει διαφορετικό ρούχο !!

 

post-331-129062991929_thumb.jpg

 

iPoint 3D - To iPoint 3D επιτρέπει την επικοινωνία ανθρώπων μέσω απλών κινήσεων του χεριού μέσα σε ένα τρισδιάστατο περιβάλλον. Χωρίς την ανάγκη τρισδιάστατων γυαλιών η ειδικών γαντιών όπως είχαμε συνηθίσει σε virtual reality υλοποιήσεις, το σύστημα αναγνωρίζει τις κινήσεις του χεριού και των δακτύλων σε πραγματικό χρόνο και στέλνει όλες τις πληροφορίες στον υπολογιστή. Κάπως έτσι μπορεί να είναι το Nintendo Wii του μέλλοντος.

 

post-331-129062991893_thumb.jpg

 

Mood Player - Μια ακόμη προσπάθεια της Fraunhofer σε επίπεδο λογισμικού είναι το Mood Player το οποίο αφού αναλύσει όλη την multimedia βιβλιοθήκη σας, την καταχωρεί αυτόματα σε κατηγορίες χωρίς εσείς να κάνετε κάτι. Για παράδειγμα στα αρχεία μουσικής γίνεται αυτόματη κατηγοριοποίηση ανάλογα με το είδος μουσικής, κάτι που έχουμε συνηθίσει να το κάνουμε χειρονακτικά μέσω social networks όπως τα Last.fm και Pandora και με τη βοήθεια άλλων χρηστών.