Για τις πρόσφατες έρευνες που συνεχίζουν να παρουσιάζουν την Ελλάδα στις τελευταίες θέσεις στους δείκτες της ΕΕ σε ό,τι αφορά τη χρήση Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών ενημέρωσε τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Παπανδρέου ο πρόεδρος του ΣΕΠΕ Παντελής Τζωρτζάκης και επανέλαβε την πρότασή του Συνδέσμου για σύσταση υπουργείου Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών.

 

«Η διακομματική υιοθέτηση της πρότασης του ΣΕΠΕ για τη σύσταση Υπουργείου Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών αποτελεί αναπτυξιακή πρωτοβουλία αλλά και δυναμική κίνηση προόδου, που θα δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για την εξάλειψη του ψηφιακού χάσματος ανάμεσα στη χώρα μας και τα υπόλοιπα μέλη-κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης» δήλωσε ο κ. Τζωρτζά.κης.

 

«η πολιτική δέσμευση για συγκεκριμένους στόχους και το δεσμευτικό χρονοδιάγραμμα των δράσεων της 'Ψηφιακής Στρατηγικής 2006 - 2013' αποτελούν αδιαπραγμάτευτο προαπαιτούμενο για να δοθεί στις ελληνικές επιχειρήσεις του κλάδου Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών η δυνατότητα να αναδειχθούν σε σημαντικούς παίκτες στο ευρωπαϊκό αλλά και στο διεθνές επιχειρηματικό περιβάλλον» πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΣΕΠΕ.

 

Source.png Πηγή: in.gr