Μπορεί να είναι 87 χρονών ο Sir David Attenborough, ωστόσο από ότι φαίνεται βρίσκει συναρπαστικές τις νέες τεχνολογίες. Εδώ και 60 χρόνια μοιράζεται μαζί μας τα μυστικά και τα θαύματα της φύσης με σειρές ντοκυμανταίρ όπως τα Planet Earth και Life, αλλά η τελευταία δουλειά θα γυριστεί και για τους φίλους της… εικονικής πραγματικότητας.

Σύμφωνα με μία αναφορά του Realscreen, το επερχόμενο Conquest of the Skies, γυρίζεται αυτή τη περίοδο με μία ειδική συστοιχία από οκτώ κάμερες, για να προσφέρει 360 μοιρών εμπειρία video στους χρήστες του Oculus Rift, του γνωστού headset εικονικής πραγματικότητας. Αν και το θέμα του ντοκυμανταίρ δεν είναι γνωστό, η συστοιχία από τις οκτώ κάμερες χρησιμοποιήθηκε σε μία πτήση πάνω από τη Βόρνεο.

 

Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να αναφέρουμε ότι το Conquest of the Skies, είναι το 7ο στερεοσκοπικό τρισδιάστατο φιλμ του Attenborough, σε συνεργασία με την Atlantic Productions και με το βρετανικό κανάλι Sky 3D και αναμένεται στην μικρή οθόνη στα τέλη του 2014.

 

Η Atlantic αυτή τη περίοδο εργάζεται πάνω σε δύο, τρία νέα projects για το Rift και πρόσφατα εκπρόσωπος της δήλωσε στο Reddit ότι το άρθρο του Realscreen είναι αληθές κατά 60%. Παρόλα αυτά τόνισε ότι θα ήθελε να ξεκινήσει ένα Kickstarter project για το γύρισμα ενός ντοκυμανταίρ που θα φέρνει τον χρήστη στο κέντρο της εικόνας.

 

Η δημιουργός του Oculus RIFT, η Oculus VR βρέθηκε πρόσφατα στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος εξαιτίας της εξαγορά της από το Facebook έναντι $2 δισεκατομμυρίων.

 

Link.png Site: TheVerge

Link.png Site: Engadget