Η Foxconn (Hon Hai Precision Industry Co.) επεκτείνει την παρουσία της στην Αμερικάνικη ήπειρο, πέρα από την επερχόμενη βιομηχανική της μονάδα. Έτσι, περίπου 30 μίλια βόρεια από το εργοστάσιο που πρόκειται να ανοίξει, στο Milwaukee, εγκαθιδρύει τα κεντρικά της εταιρείας στην Β. Αμερική.

Ο γίγαντας με έδρα την New Taipei, στην Taiwan, αγόρασε ένα κτίριο επτά ορόφων από την Northwestern Mutual, στο οποίο αναμένεται να απασχολούνται περίπου 500 άτομα. Στο κτίριο θα στεγάζεται και ένα hub καινοτομίας, για να βοηθήσει startups να αναπτύξουν apps που θα εκμεταλλεύονται την τεχνολογία στις οθόνες της εταιρίας. Αναμφισβήτητα, ο αριθμός των εργαζομένων είναι μικρός σε σύγκριση με εκείνον στην μονάδα κατασκευής οθονών της εταιρείας όπου θα απασχολούνται περίπου 13 χιλιάδες άτομα. Σε κάθε περίπτωση, η παρουσία της Foxconn στην Αμερικάνικη ήπειρο θα είναι σημαντική.

Τα σχέδια της Foxconn έγιναν γνωστά την ώρα που το Πανεπιστήμιο του Wisconsin-Milwaukee ανακοίνωσε την έναρξη ενός προγράμματος συνεργασίας, όπου φοιτητές στον τομέα του engineering θα ταξιδέψουν στην Taiwan, όπου βρίσκονται τα κεντρικά του Foxconn Technology Group, για να παρακολουθήσουν μαθήματα στο Chung Yuan Christian University και να εργαστούν σε εγκαταστάσεις της Foxconn προτού πάρουν το πτυχίο τους. Το πρόγραμμα ξεκινάει το Φθινόπωρο με τους πρώτους πέντε φοιτητές να εργάζονται πρώτα για την Foxconn στο Wisconsin προτού ταξιδέψουν για την Taiwan τον Φεβρουάριο. Η Foxconn επίσης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να ξεκινήσει και άλλα προγράμματα με άλλα Πανεπιστήμια.

Δεν είναι μυστικοί οι λόγοι που επέλεξε η Foxconn το Wisconsin για όλες αυτές τις πρωτοβουλίες: η πολιτεία προσέφερε συνολικά περίπου $3 δισεκατομμύρια σε “φοροελαφρύνσεις” για τα επόμενα 15 περίπου χρόνια. Και αυτό θα μπορούσε να παίξει καθοριστικό ρόλο στην εγχώρια βιομηχανία παραγωγής ειδών τεχνολογίας και στα προϊόντα που αγοράζουν οι Αμερικανοί.

Engadget

 

  • Like 1