Η Ιαπωνική διαστημική υπηρεσία JAXA υπέβαλλε μία φιλόδοξη πρόταση στο Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού, Επιστήμης και Τεχνολογίας της Χώρας: την αποστολή ανθρώπου στο Φεγγάρι μέχρι το 2030.

Η Ιαπωνική διαστημική υπηρεσία είτε επιθυμεί να ανταγωνιστεί την Κίνα που έχει τα δικά της αντίστοιχα σχέδια για το 2036, είτε σκοπεύει να συνεργαστεί με τη Κίνα για την επίτευξη των στόχων τους ταυτόχρονα.

 

Το τελευταίο είναι μάλλον το πιθανότερο, επειδή ένας εκπρόσωπος της JAXA δήλωσε στο CNN ότι στόχος της διαστημικής υπηρεσίας είναι η συμμετοχή της σε μία επανδρωμένη πολυεθνική αποστολή στη Σελήνη. Εξάλλου μία Ιαπωνική αποστολή θα ήταν υπερβολικά δαπανηρή για την διαστημική υπηρεσία.

 

Οι ετοιμασίες για την πολυεθνική αποστολή που δεν έχει για την ώρα ονομασία πρόκειται να ξεκινήσουν μέχρι το 2025 – λάβετε υπόψη σας ότι η Ιαπωνική Διαστημική Υπηρεσία δεν έχει εξασφαλίσει ακόμα τη θέση της αλλά ελπίζει να το κάνει συνεισφέροντας στο εγχείρημα.

 

Η JAXA θα αποκαλύψει περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τα όνειρα και τις φιλοδοξίες της όσον αφορά στην εξερεύνηση του Διαστήματος στο Διεθνές Συνέδριο Εξερεύνησης του Διαστήματος τον Μάρτιο του 2018 που θα πραγματοποιηθεί στην Ιαπωνία. Ενδεχομένως, η Ιαπωνική υπηρεσία να πραγματοποιήσει και άλλες αποστολές, βλέποντας άλλες χώρες όπως η Κίνα και η Ινδία να συμμετέχουν ήδη σε αυτό που στη Δύση ονόμασαν “Ασιατικός Διαστημικός αγώνας”.

 

Εκτός από την αποστολή αστροναύτη στον φυσικό δορυφόρο του πλανήτη μας μέχρι το 2036, η Κίνα έχει στόχο να εξερευνήσει την σκοτεινή πλευρά του Φεγγαριού το 2018. Η Ινδία επίσης πραγματοποίησε επιτυχημένη δοκιμή του πρώτου επαναχρησιμοποιούμενου διαστημικού της λεωφορείου το 2016 και κατάφερε, πραγματοποιώντας ρεκόρ, να τοποθετήσει 104 δορυφόρους σε τροχιά γύρω από τη Γη με μία εκτόξευση.

 

Link.png Site: Engadget