Η ταϊβανέζικη E Ink, που προμηθεύει τις οθόνες για το 90% των συσκευών e-readers στον κόσμο, ανάμεσά τους και τα δημοφιλή Kindle, Nook και Sony Reader, ανακοίνωσε την έγχρωμη οθόνη ηλεκτρονικού χαρτιού Triton. Ως τώρα οι οθόνες ηλεκτρονικού χαρτιού ήταν ασπρόμαυρες. Σύμφωνα με την E Ink, το έγχρωμο ηλεκτρονικό χαρτί Triton απεικονίζει, πέρα από 16 κλίμακες του γκρι, και 4096 χρώματα και είναι εξίσου γρήγορο με την τελευταία γενιά οθονών ασπρόμαυρου ηλεκτρονικού χαρτιού Pearl.

 

Οι οθόνες Triton λειτουργούν όπως και το ασπρόμαυρο ηλεκτρονικό χαρτί, αλλά με εφαρμογή πάνω στην ασπρόμαυρη οθόνη ενός φίλτρου χρωμάτος (Triton Imaging Film).

 

Οι οθόνες έγχρωμου ηλεκτρονικού χαρτιού Triton έχουν όλα πλεονεκτήματα του ασπρόμαυρου ηλεκτρονικού χαρτιού: αντανακλούν το εξωτερικό φως, είναι ξεκούραστες στο διάβαμα, δε θαμπώνουν (glare) κάτω από τον ήλιο, έχουν μπαταρίες που χρησιμοποιούν διαρκούν εβδομάδες, όχι ώρες. Από την άλλη, έχουν σαφώς λιγότερα χρώματα από τις οθόνες LCD των υπολογιστών και πιο αργό refresh rate. Σκοπός της E Ink είναι οι οθόνες Triton να χρησιμοποιηθούν σε ηλεκτρονικούς αναγνώστες για περιεχόμενο με εικόνες και επίσης σε πινακίδες σε δημόσιους χώρους, ρολόγια, τηλεχειριστήρια κλπ.

 

Source.png Πηγή: Ηλεκτρονικός Αναγνώστης

Video Video: