Μετά την πρώτη εμπορική πτήση προς το Διεθνή Διαστημικό Σταθμό από την ιδιωτική εταιρεία SpaceX, όλα δείχνουν ότι το 2013 θα έχουμε μια ακόμη πρωτιά πολύ πιο σημαντική.

 

Ο γνωστός μεγιστάνας Richard Brandson, ιδιοκτήτης του Ομίλου Virgin, ανακοίνωσε ότι η θυγατρική εταιρεία Virgin Galactic θα πραγματοποιήσει μέσα στο 2013 την πρώτη τουριστική πτήση στο διάστημα. Μάλιστα ο ίδιος όσο και τα 2 ενήλικα παιδιά του θα είναι επιβάτες σ'αυτή την πτήση για την οποία δε δόθηκε κάποιο συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα.

Από το 2004 η Virgin Galactic ετοιμάζεται πυρετωδώς για το συγκεκριμένο εγχείρημα το οποίο θα δίνει την ευκαιρία σε όσους καταβάλουν το χρηματικό αντίτιμο των $200.000, να πάρουν μέρος σε μια πτήση με το ειδικό σκάφος SpaceShip Two. Κατά την πτήση, οι έξι «τουρίστες» επιβάτες θα βρεθούν σε συνθήκες μηδενικής βαρύτητας μόλις το SpaceShip Two φτάσει σε υψόμετρο 109 χιλιομέτρων ξεπερνώντας τη γήινη ατμόσφαιρα, 52 χρόνια μετά την ιστορική πτήση του Ρώσου κοσμοναύτη Γιούρι Γκαγκάριν.

 

Το ενδιαφέρον για τις τουριστικές πτήσεις στο διάστημα της Virgin Galactic είναι μεγάλο με 529 άτομα να έχουν προχωρήσει ήδη σε προεγγραφή με τους ενδιαφερόμενους να πρέπει να περάσουν μια εβδομάδα προετοιμασίας πριν την πτήση.

 

Link.png Site: Virgin Galactic