Ένας χρόνος συμπληρώθηκε από την εφαρμογή του κανονισμού της για τις χρεώσεις περιαγωγής στην κινητή τηλεφωνία και η εξοικονόμηση για τους Ευρωπαίους καταναλωτές έφθασε μέχρι το 60%, σύμφωνα τουλάχιστον με τη σχετική ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται η πρόθεση της Κομισιόν να διερευνήσει αν έχουν υπάρξει σημαντικές μειώσεις στις χρεώσεις περιαγωγής για τις υπηρεσίες δεδομένων (SMS και πρόσβαση στο Διαδίκτυο μέσω δικτύου κινητής τηλεφωνίας) προκειμένου να αποφασίσει το φθινόπωρο αν υπάρχει ανάγκη για επιβολή ανώτατων ορίων χρέωσης και για τις εν λόγω υπηρεσίες.

Το ενδεχόμενο επιβολής νέου κανονισμού θεωρείται εξαιρετικά πιθανό, σε περίπτωση μάλιστα που η Κομισιόν βασιστεί στα στοιχεία τελευταίων μελετών. Η Informa Telecoms & Media ανέφερε ότι οι χρεώσεις για αποστολή SMS σε περιαγωγή είναι μέχρι και 75% υψηλότερες σε σχέση με το 2006, ενώ η Connect2Roam εκτιμά ότι οι υψηλές τιμές για τις υπηρεσίες δεδομένων σε περιαγωγή αποθαρρύνουν τους Ευρωπαίους να εκμεταλλεύονται τις υψηλές ταχύτητες του 3G και του HSPA όταν βρίσκονται εκτός της χώρας τους.

Σημειώνεται ότι τα ανώτατα όρια για τις χρεώσεις περιαγωγής όσον αφορά στις τηλεφωνικές κλήσεις πρόκειται να μειωθούν περαιτέρω από τις 30 Αυγούστου. Συγκεκριμένα, το ανώτατο όριο για την πραγματοποίηση κλήσεων θα μειωθεί στα 0,46 ευρώ ανά λεπτό ομιλίας από 0,49 ευρώ που είναι σήμερα, ενώ το αντίστοιχο για τη λήψη κλήσεων θα πέσει στα 0,22 ευρώ ανά λεπτό (από 0,24 ευρώ ανά λεπτό). Στις τιμές δεν περιλαμβάνεται ΦΠΑ. Επίσης, θα υπάρξει μία ακόμη μείωση των ανώτατων ορίων στις 30 Αυγούστου 2009, οπότε και θα διαμορφωθούν σε 0,43 ευρώ και 0,19 ευρώ ανά λεπτό αντίστοιχα.


Source.png Πηγή: myphone.gr