Ωστόσο, δεν υποστηρίζουν όλοι στον κλάδο των βιντεοπαιχνιδιών την κίνηση αυτή.
Η Video Games Europe, μια εμπορική ένωση που εκπροσωπεί προγραμματιστές και εκδότες παιχνιδιών στην ΕΕ, προχώρησε σε μια δήλωση την Παρασκευή αντιτιθέμενη στο κίνημα "Stop Killing Games".
Σύμφωνα με τη δήλωση της Video Games Europe: "Εκτιμούμε το πάθος της κοινότητάς μας. Ωστόσο, η απόφαση διακοπής των διαδικτυακών υπηρεσιών είναι πολύπλευρη, δεν λαμβάνεται ποτέ ελαφρά τη καρδία και πρέπει να αποτελεί επιλογή για τις εταιρείες όταν μια διαδικτυακή εμπειρία δεν είναι πλέον εμπορικά βιώσιμη. Κατανοούμε ότι μπορεί να είναι απογοητευτικό για τους παίκτες, αλλά όταν συμβαίνει, ο κλάδος διασφαλίζει ότι οι παίκτες ενημερώνονται έγκαιρα για τις επικείμενες αλλαγές σε συμμόρφωση με τους τοπικούς νόμους προστασίας καταναλωτών."
Η ένωση πρόσθεσε επίσης: "Οι ιδιωτικοί servers δεν αποτελούν πάντα βιώσιμη εναλλακτική επιλογή για τους παίκτες, καθώς οι προστασίες που εφαρμόζουμε για την ασφάλεια των δεδομένων των παικτών, την αφαίρεση παράνομου περιεχομένου και την καταπολέμηση μη ασφαλούς περιεχομένου της κοινότητας δεν θα υπήρχαν και θα άφηναν τους κατόχους δικαιωμάτων υπεύθυνους. Επιπλέον, πολλοί τίτλοι είναι σχεδιασμένοι εξαρχής να είναι αποκλειστικά διαδικτυακοί. Στην πράξη, αυτές οι προτάσεις θα περιόριζαν την επιλογή των προγραμματιστών καθιστώντας τη δημιουργία αυτών των βιντεοπαιχνιδιών απαγορευτικά ακριβή."
Η Video Games Europe υποστηρίζει ότι μπορεί να είναι υπερβολικά δαπανηρό για τους προγραμματιστές και τους εκδότες να προσφέρουν ιδιωτικούς διακομιστές ή λειτουργίες για έναν παίκτη σε παιχνίδια που χάνουν την υποστήριξη διαδικτυακού πολλαπλού παίκτη. Επιπλέον, ανοιχτές ή υποστηριζόμενες από τους φαν εκδόσεις αυτών των παιχνιδιών θα μπορούσαν να δημιουργήσουν νομικές ευθύνες για τις εταιρείες, ιδιαίτερα όσον αφορά την κυβερνοασφάλεια και τον έλεγχο περιεχομένου.
Από την άλλη πλευρά, όπως επισημαίνει το κίνημα "Stop Killing Games", οι παίκτες πληρώνουν για αυτά τα παιχνίδια. Συνήθως δεν παίρνουν τα χρήματά τους πίσω αν το παιχνίδι κλείσει, οπότε ουσιαστικά πληρώνουν για ένα προϊόν που τους αφαιρείται. Φυσικά, οι προγραμματιστές και οι εκδότες υποστηρίζουν ότι οι παίκτες δεν αγοράζουν ένα προϊόν αλλά μια άδεια πρόσβασης σε ένα παιχνίδι, αλλά αυτό δεν είναι ο τρόπος που πολλοί παίκτες το βλέπουν.
Όπως εξηγεί ο επίσημος ιστότοπος του "Stop Killing Games": "Το 'Stop Killing Games' είναι ένα καταναλωτικό κίνημα που ξεκίνησε για να αμφισβητήσει τη νομιμότητα των εκδοτών που καταστρέφουν βιντεοπαιχνίδια που έχουν πουλήσει στους πελάτες. Ένας αυξανόμενος αριθμός βιντεοπαιχνιδιών πωλείται ουσιαστικά ως αγαθά - χωρίς καθορισμένη ημερομηνία λήξης - αλλά σχεδιάζεται να είναι εντελώς αδύνατο για κάποιον να το παίξει μόλις τελειώσει η υποστήριξη του από τον εκδότη. Αυτή η πρακτική είναι μια μορφή προγραμματισμένης απαξίωσης και όχι μόνο είναι επιζήμια για τους πελάτες, αλλά καθιστά την διατήρηση ουσιαστικά αδύνατη. Επιπλέον, η νομιμότητα αυτής της πρακτικής είναι σε μεγάλο βαθμό αδοκίμαστη σε πολλές χώρες."
Ανεξάρτητα από το τι έχει να πει η Video Games Europe για το κίνημα, είναι σαφές ότι κερδίζει δημοτικότητα μεταξύ των παικτών, αφού συγκέντρωσε πάνω από ένα εκατομμύριο υπογραφές για το σχετικό αίτημά στην ΕΕ. Δυστυχώς, ακόμη και αν το κίνημα "Stop Killing Games" τελικά καταφέρει να δημιουργήσει κάποιες αλλαγές στην πολιτική, αυτές θα ισχύουν μόνο στην ΕΕ (και πιθανώς στο Ηνωμένο Βασίλειο), οπότε οι εκδότες και οι προγραμματιστές ίσως εξακολουθούν να μπορούν να κλείνουν μόνιμα παιχνίδια σε άλλα μέρη του κόσμου.
-
1
-
11
ΣΧΟΛΙΑ (53)
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώραΔημοσίευση ως Επισκέπτης
· Αποσύνδεση