Πολλοί πάροχοι στο εξωτερικό, όπως η Verizon και η AT&T πάντοτε δεν έβλεπαν με καλό μάτι την κίνηση των χρηστών τους για αλλαγή παρόχου, συνεπώς προβαίνουν στο κλείδωμα των συσκευών με το δίκτυό τους. Από την μεριά τους οι χρήστες προσπαθούν να ξεπεράσουν τον συγκεκριμένο περιορισμό, με το ξεκλείδωμα τους.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες όμως πλέον θεσμοθετείται με νόμο και θεωρείται παράνομη η διαδικασία του ξεκλειδώματος των συσκευών, προκειμένου αυτά να μπορούν να χρησιμοποιηθούν με άλλα δίκτυα. Η ρύθμιση αφορά smartphones αλλά και tablets συσκευές. Αυτό σημαίνει, ότι προς το παρόν στις ΗΠΑ, όποιος αγοράσει συσκευή και προβεί στο ξεκλείδωμα της, θεωρείται ότι παραβίασε το νόμο.

 

Γεγονός είναι ότι οι περισσότεροι πάροχοι στην Αμερική αυτή τη στιγμή, διαθέτουν κορυφαίες συσκευές ξεκλείδωτες, όπως τα Nexus 4 και τα iPhone 5 της Verizon, αλλά η καινούργια νομοθεσία πλέον επιβάλλει την χρήση της συσκευής με τον πάροχο από τον οποίο προμηθεύτηκε κάποιος την συσκευή.

 

Κλείνοντας να αναφερθεί ότι ο νόμος δεν ισχύει για συσκευές που έχουν αγοραστεί μέχρι και πρόσφατα ή χρησιμοποιούνται ήδη. Συνεπώς όσοι επιθυμούν να προμηθευτούν ξεκλείδωτη συσκευή θα πρέπει να στρέψουν το βλέμμα τους στην αγορά των μεταχειρισμένων για τις μελλοντικές τους ανάγκες.

 

Link.png Site: http://www.theverge.com/2013/1/25/3915414/psa-unlocking-your-phone-without-carrier-authorization-is-illegal[/url]']theverge.com