Δικαστήριο στη Νέα Ζηλανδία καταδίκασε έναν 18χρονο, ο οποίος πάσχει από ελαφρά μορφή αυτισμού, για τον κεντρικό του ρόλο σε παγκόσμιο δίκτυο εγκλήματος στον κυβερνοχώρο, το οποίο κατάφερε να μολύνει 1,3 εκατομμύρια υπολογιστές και προκάλεσε ζημιές ύψους 20 εκατομμυρίων δολαρίων.

 

Ο Όουεν Θορ Ουόκερ, γνωστός στο διαδίκτυο ως «Akill» σχεδίασε έναν κρυπτογραφημένο ιό ο οποίος περνούσε απαρατήρητος από τα αντι-ιικά προγράμματα και υπέκλεπτε από τα μολυσμένα συστήματα κωδικούς πρόσβασης και αριθμούς πιστωτικών καρτών.

 

Τα κλεμμένα δεδομένα χρησιμοποιούνταν στη συνέχεια από άλλα μέλη της σπείρας για να διαπραχθούν απάτες.

 

Η αστυνομία της Νέας Ζηλανδίας συνεργάστηκε στην υπόθεση με την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ερευνών (FBI) των Ηνωμένων Πολιτειών και τις αρχές της Ολλανδίας.

 

Η έρευνα ξεκίνησε έπειτα από επίθεση 50.000 μολυσμένων υπολογιστών «ζόμπι» εναντίον του κεντρικού διακομιστή στο Πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνια το 2006.

 

Ο 18χρονος δήλωσε ένοχος στις κατηγορίες για έξι κυβερνοργκλήματα σε δικαστήριο του Τέιμς, κοντά στο σπίτι του στο Όκλαντ. Ο Ουόκερ πρόκειται να εμφανιστεί εκ νέου στο δικαστήριο στις 28 Μαΐου για τη διαδικασία καθορισμού ποινών.

 

Ο δικαστής Αρθουρ Τόμκινς δήλωσε ότι, αν και οι κατηγορίες επισύρουν ποινή φυλάκισης έως και πέντε χρόνων, ο ίδιος δεν εξετάζει το ενδεχόμενο φυλάκισης του νεαρού, ο οποίος πάσχει από το σύνδρομο του Άσπεργκερ.

 

Source.png Πηγή: lawnet.gr