Η διεθνής κολεκτίβα χακτιβιστών Anonymous έχει εξαπολύσει μαζικές κυβερνοεπιθέσεις σε κυβερνητικές ιστοσελίδες της Ρωσίας και σε Ρωσικών συμφερόντων ιστοσελίδες μετά την εισβολή των Ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων στην Ουκρανία.

«Οι επιχειρήσεις μας έχουν στόχο την Ρωσική κυβέρνηση» γράφουν οι Anonymous στο Twitter. Η γνωστή κολεκτίβα «χτύπησε» και έθεσε εκτός σύνδεσης την ιστοσελίδα του Ρωσικού υπουργείου άμυνας, του Κρεμλίνου και του Ρωσικού ειδησεογραφικού πρακτορείου και τηλεοπτικού δικτύου RT που έχει βεβαίως την υποστήριξη του Κρεμλίνου. Η ειδησεογραφική ιστοσελίδα απευθύνεται στο κοινό εκτός Ρωσίας και μεταδίδει ειδήσεις στην Αγγλική, στην Ισπανική, στην Γαλλική και στην Αραβική γλώσσα, αποτελώντας για πολλούς ένα κανάλι προπαγάνδας για το καθεστώς του Βλαντιμίρ Πούτιν.

Την παρασκευή είχε σειρά η ιστοσελίδα του Υπουργείου Αμύνης της Ρωσίας να «πέσει» επιστρέφοντας τον κωδικό σφάλματος 418 HTTP. Το πρωί επίσης του Σαββάτου, χτυπήθηκε η ιστοσελίδα της διοίκησης Πούτιν, το Kremlin.ru ωστόσο δεν έγινε γνωστό αν η συγκεκριμένη επίθεση σχετίζεται με την κολεκτίβα των Anonymous. Η ιστοσελίδα επίσης της Ρωσικής κυβέρνησης, και όλων των υπουργείων, φαίνεται να «τρέχουν αργά» ενώ ορισμένες ιστοσελίδες φαίνονται να βρίσκονται εκτός σύνδεσης επίσης. Αρκετές βεβαίως από αυτές τις ιστοσελίδες επανήλθαν ή επανέρχονται σταδιακά, ωστόσο δεν αναμένεται να κοπάσουν οι επιθέσεις από τους Anonymous ή άλλες ομάδες ωσότου να τερματιστεί η επίθεση στην Ουκρανία.

Οι Anonymous εξηγούν μέσω του λογαριασμού τους στο Twitter, ότι στόχος των επιθέσεων δεν είναι ο Ρωσικός λαός. «Θέλουμε οι Ρώσοι πολίτες να κατανοήσουν ότι γνωρίζουμε ότι είναι δύσκολο για αυτούς να μιλήσουν εναντίον του δικτάτορα τους από φόβο για διωγμούς».

Οι Anonymous λένε ότι θα κλιμακώσουν τις επιθέσεις τους ενάντια στο καθεστώς του Πούτιν, λέγοντας ότι «είμαστε πεπεισμένοι ότι οι κυρώσεις ενάντια στο εγκληματικό καθεστώς του Πούτιν δεν θα έχουν αποτέλεσμα… οι Anonymous θα ενισχύσουν τις κυβερνοεπιθέσεις του στο Κρεμλίνο #OpRussia».

 

  • Like 7
  • Thanks 3
  • Confused 2