Από ότι φαίνεται η Micron δεν είναι το μόνο θύμα, καθώς και οι Κορεάτες γίγαντες της βιομηχανίας DRAM, Samsung και SK Hynix, έπεσαν θύματα βιομηχανικής κατασκοπείας μεγάλης κλίμακας από Κινέζους κατασκευαστές DRAM που είχαν στόχο να κλέψουν ζωτικής σημασίας πνευματική ιδιοκτησία που αφορά στην τεχνολογία DRAM, σύμφωνα με της εφημερίδα Times της Νότιας Κορέας.

Οι σημερινές εταιρείες που ειδικεύονται στην κατασκευή και πώληση DRAM,  κατασκευάζουν τα προϊόντα τους βασιζόμενες σε IP (Πνευματική Ιδιοκτησία) που έχει αποκτηθεί εδώ και δεκαετίες όμως οι Κινέζικες εταιρείες δεν έχουν την άδεια να κατασκευάζουν τέτοιου είδους μνήμη ή δεν είναι διατεθειμένες να πληρώσουν δικαιώματα για να τους χορηγηθεί άδεια από διακεκριμένους κατασκευαστές DRAM στον κλαδο.

"Οι εταιρείες Samsung Electronics και SK Hynix αποτέλεσαν στόχο βιομηχανικής κατασκοπείας από Κινέζους κατασκευαστές chips μνήμης. Στον κλάδο των ημιαγωγών, οι πατέντες και τα διπλώματα ευρεσιτεχνίες είναι καθοριστικής σημασίας για τη διάρθρωση του κόστους, καθώς οι επιχειρήσεις πρέπει να προστατεύσουν την επένδυση τους και όσα έχουν δημιουργήσει σε πέρας δεκαετιών. Το αποτέλεσμα είναι οι Κινέζοι κατασκευαστές να παραβιάζουν τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας των Samsung και SK Hynix" δήλωσε Νοτιοκορεάτης αξιωματούχος που εμπλέκεται στην έρευνα της κλοπής IP.

"Χωρίς πνευματική ιδιοκτησία, δεν μπορείς να γίνεις παίκτης με νόημα στην αγορά αφού χρειάζεται να διαθέτεις ολοκαίνουργια τεχνολογία και θα πρέπει να έχεις επιπλέον ικανότητα παραγωγής σε μεγάλη κλίμακα.  Επίσης θα πρέπει να ικανοποιείς συγκεκριμένες προδιαγραφές και σχέδια για το προϊόν αλλά και να είσαι σε θέση να ικανοποιήσεις τις απαιτήσεις των πελατών σου. Όλα τα παραπάνω είναι δυνατόν να γίνουν μόνο εφόσον κατέχεις πνευματική ιδιοκτησία που έχει αναπτυχθεί εδώ και δεκαετίες. Και οι Κινεζικές εταιρείες δεν είναι έτοιμες για κάτι τέτοιο" δήλωσε ένας μηχανικός της Samsung. "Οι κινεζικές εταιρείες βρίσκουν την ανάπτυξη DRAM και τις διαδικασίες κατασκευής μνήμης flash πολύ πιο δύσκολες από ό, τι νόμιζαν" συμπλήρωσε.

Και οι δύο Κορεάτικες εταιρείες παρακολουθούν στενά τη συνεχιζόμενη νομική μάχη στα Κινέζικα δικαστήρια μεταξύ της Micron Technology και της Fujian Jin Hua IC. Η Fujian Jin Hua IC φαίνεται να έκλεψε πνευματική ιδιοκτησία της Micron μέσω του Ταϊβανέζικου εργοστασίου της UMC, όπου κατασκευάζονται chips μνήμης της Micron. Η UMC με αντι-μήνυση κέρδισε πάντως τη μάχη σε Κινέζικα δικαστήρια, τα οποία φαίνεται πως θέλουν να στερήσουν στην Micron την πρόσβαση της προς την Κινέζικη αγορά καθώς ο μεγαλύτερος ενδεχομένως εμπορικός πόλεμος μεταξύ της Κίνας και των ΗΠΑ συνεχίζεται.

TechPowerUp

  

  • Like 1