Αποκλειστική πρόσβαση αρχικά στις τεχνολογικές εταιρείες αποφάσισε να δώσει το Wikileaks, σε λεπτομέρειες για τα κυβερνο-όπλα της CIA, τις οποίες δεν έχει ακόμη δημοσιοποιήσει.

Ο Julian Assange, ιδρυτής του Wikileaks, δήλωσε πως τα στοιχεία αυτά θα αναρτηθούν δημόσια, μόλις «εξουδετερωθούν» τα εν λόγω κυβερνο-όπλα.

 

Την περασμένη Δευτέρα, στο σάιτ αναρτήθηκαν ντοκουμέντα για εργαλεία hacking της CIA, ανάμεσα στα οποία malware για υπολογιστές και «έξυπνες» συσκευές Windows, Android, iOS, OSX, όπως επίσης και για κομπιούτερ και σέρβερ που «τρέχουν» Linux. Η αποκάλυψη είχε ως αποτέλεσμα την έναρξη έρευνας από τις διωκτικές αρχές των ΗΠΑ.

 

Σχολιάζοντας τη δημοσιοποίηση των εγγράφων, ο εκπρόσωπος Τύπου της CIA Heather Fritz Horniak ανέφερε στο BBC πως ο Assange δεν είναι ο «υποτιθέμενος υπερασπιστής της αλήθειας». «Παρά τις προσπάθειες του Assange και του σιναφιού του, η CIA συνεχίζει να συγκεντρώνει πληροφορίες από το εξωτερικό, με σκοπό να προστατέψει την Αμερική από τους τρομοκράτες και τα εχθρικά κράτη», πρόσθεσε.

 

Link.png Site: BBC