Το ετήσιο ραντεβού με τη μεγαλύτερη έκθεση ηλεκτρονικών καταναλωτικών ειδών στην Ευρώπη, την IFA, έφθασε. Και φέτος το Insomnia θα καλύψει τις σημαντικότερες ανακοινώσεις που αφορούν μια σειρά από διαφορετικές κατηγορίες προϊόντων όπως smartphones, tablets, wearables, laptops, τηλεοράσεις, drones και πολλά άλλα gadgets.

Ήδη με βάση της διαρροές αλλά και τις προσκλήσεις που έχουμε λάβει για διάφορες παρουσιάσεις, έχουμε μια πρώτη ιδέα για μερικές από τις σημαντικότερες ανακοινώσεις. Σε ότι αφορά τα smartphones, θα δούμε από κοντά αρχικά το Galaxy Note 7, λίγο πριν το επίσημο ντεμπούτο του στην Ελλάδα, ενώ περιμένουμε και άλλες σημαντικές κυκλοφορίες. Στην περσινή έκθεση η Huawei είχε παρουσιάσει το Mate S όμως φέτος η κινεζική εταιρεία ετοιμάζει δύο νέες συσκευές που δεν θα αποτελούν μοντέλα των σειρών Mate και Honor. Πιθανή θεωρείται και η επιστροφή της Sony, με δύο τουλάχιστον μοντέλα τα οποία θα ανήκουν τιμολογιακά στα ανώτερα επίπεδα. Με βάση τις πληροφορίες, η Ιαπωνική εταιρεία θα παρουσιάσει το Xperia XR, ένα smartphone 5,2 ιντσών αλλά και το Xperia X Compact, ένα ακόμη «μικρό» smartphone με οθόνη 4,6 ιντσών, με κορυφαίες όμως επιδόσεις.

 

Στην κατηγορία των smartphones θα πρέπει να περιμένουμε ακόμα νέα μοντέλα από τη ZTE, τη Lenovo και την Asus, ενώ είναι μικρή η πιθανότητα να δούμε ένα νέο G Flex από την LG, του smartphone με την κυρτή οθόνη. Πέρα από τη σειρά Moto Z που παρουσίασε πριν λίγες εβδομάδες, η Motorola ίσως επικεντρωθεί στην παρουσίαση νέων Moto Mods, των ειδικών αρθρωμάτων δηλαδή που μπορούν να συνδεθούν στο Moto Z επεκτείνωντας έτσι τις δυνατότητες του.

 

Περνώντας στα tablets, η IFA 2016 όπως όλα δείχνουν θα αποτελέσει άλλη μια έκθεση χωρίς μεγάλες συγκινήσεις για τη συγκεκριμένη κατηγορία, με τη Samsung να μην είναι έτοιμη να παρουσιάσει το Galaxy Tab S3. Από την άλλη, η Lenovo ανεβάζει λίγο τον πήχη των προσδοκιών, έχοντας ανακοινώσει ένα νέο tablet το οποίο «θα αποτελέσει ένα νέο κεφάλαιο στην κατηγορία».

 

Μία από τις σημαντικότερες ανακοινώσεις στην περσινή IFA, ήταν χωρίς αμφιβολία του Gear S2, του έξυπνου ρολογιού της Samsung που εντυπωσίασε με την εμφάνιση αλλά κυρίως για τον έξυπνο τρόπο χειρισμού του. Εν όψη και της δεύτερης γενιάς του Apple Watch, η κορεατική εταιρεία θα παρουσιάσει το Gear S3 όπως έχει ήδη ανακοινώσει, με σημαντικές προσθήκες. Τον ίδιο δρόμο θα ακολουθήσει η Asus και ίσως η Motorola, με ένα νέο Moto 360.

 

Στις υπόλοιπες κατηγορίες, ξεχωρίζουμε την τελική έκδοση του Parrot Disco, ενός ξεχωριστού drone το οποίο μας είχε αφήσει πολύ καλές εντυπώσεις τον περασμένο Ιανουάριο όταν και πρωτοπαρουσιάστηκε στη CES, και το οποίο είναι έτοιμο να κάνει το επίσημο ντεμπούτο στην Ευρώπη. Θα ρίξουμε παράλληλα και μια ματιά σε έξυπνα gadgets για το σπίτι, τα οποία γίνονται όλα και πιο προσιτά και εύκολα στη χρήση έτσι ώστε ο καθένας να μπορεί να τα εγκαταστήσει μόνος του.

 

Σίγουρα όλα τα παραπάνω αποτελούν μερικά από τα προϊόντα που αναμένεται να δούμε στο Βερολίνο, με έναν καταιγισμό προϊόντων να είναι έτοιμος να κλέψεις τις εντυπώσεις. Για μια ακόμη χρονιά, συντονιστείτε στο Insomnia και στο ειδικό hub που έχει δημιουργηθεί, στο οποίο θα μπορείτε να βρείτε συγκεντρωμένα όλα άρθρα με τις σημαντικότερες ανακοινώσεις από την έκθεση μαζί με σύντομες βιντεοπαρουσιάσεις.

 

Link.png Site: http://www.insomnia.gr/calendar/event/77-ifa-2016/[/url]']IFA 2016 Hub

 

Η αποστολή του insomnia στην IFA 2016 είναι χορηγία της ΓΕΡΜΑΝΟΣ