Με χαρακτηρισμούς όπως «επανάσταση» και «το προϊόν που θα αλλάξει τη βιομηχανία των smartphones», η Lenovo παρουσίασε πριν λίγη ώρα τα Motorola Moto Z και Moto Z Force στην έκθεση Lenovo Tech World 2016.

Ο λόγος για τους χαρακτηρισμούς αυτούς της κινεζικής εταιρείας δεν είναι άλλος από την αρθρωτή σχεδίαση που φέρουν τα δύο νέα smartphone, η οποία έρχεται να αποτελέσει μια εναλλακτική πρόταση στο LG G5 αλλά και το Project Ara της Google. Στόχος της Motorola ήταν να δώσει έναν πολυτελή χαρακτήρα και στις δύο συσκευές, διατηρώντας τα πλεονεκτήματα των κορυφαίων μοντέλων και χωρίς να υπάρχει κάποιος περιορισμός από τη λειτουργικότητα που φέρνουν τα αρθρώματα στα smartphones.

 

Με μεταλλικό πλαίσιο και πάχος μόλις 5,2 χιλιοστών, τα Moto Z και Moto Z Force είναι σίγουρα από τις πιο όμορφες συσκευές που έχουν κυκλοφορήσει κάτω από το όνομα της Motorola με κορυφαία τεχνικά χαρακτηριστικά. Αρχής γενομένης από την οθόνη τεχνολογίας AMOLED, αυτή έχει διαστάσεις 5,5 ιντσών, ανάλυση QHD ενώ στο εσωτερικό υπάρχει το κορυφαίο chipset της Qualcomm, το Snapdragon 820 με 4GB μνήμη και 32GB αποθηκευτικού χώρου που μπορούν να επεκταθούν μέσω microSD κάρτας. Η πιο σημαντική διαφορά του Moto Z με το μοντέλο Force είναι στην οθόνη αφού το Force ενσωματώνει την τεχνολογία ShatterShield που υπόσχεται ανέμελες μέρες χωρίς το φόβο σπασίματος της οθόνης σε περίπτωση πτώσης της συσκευής όπως ισχύει και με το Moto X Force.

 

Motorola-Moto-Z-Droid-4.jpg

 

Στο πίσω μέρος της συσκευής εντοπίζουμε 16 ακροδέκτες, οι οποίοι αποτελούν και τη βάση της όλης αρθρωτής σχεδίασης του Moto Z. Χωρίς να χρειάζεται επανεκκίνηση του smartphone, η Motorola διαθέτει διάφορα αρθρώματα με την ονομασία MotoMods, τα οποία «κολλάνε» μαγνητικά στο πίσω μέρος του Moto Z, προσθέτοντας νέα ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά.

 

Στα πρώτα Moto Mods που θα κυκλοφορήσουν στην αγορά περιλαμβάνεται το JBL Soundboost που ενισχύει σημαντικά την αναπαραγωγή στερεοφωνικού ήχου από τη συσκευή, αλλά και μια λύση προβολέα για προβολή παρουσιάσεων αλλά και ταινιών σε πολύ μεγαλύτερη επιφάνεια από αυτή της οθόνης. Δε θα μπορούσε να λείπει ένα άρθρωμα για ενίσχυση της αυτονομίας ενώ περιμένουμε πολύ περισσότερα στο μέλλον αφού η Motorola ανακοίνωσε την πλατφόρμα Moto Mods, με τρίτους κατασκευαστές να μπορούν να δημιουργήσουν τις δικές τους συμβατές προτάσεις.

 

 

Σε άλλα τεχνικά χαρακτηριστικά ξεχωρίζουμε την παρουσία κάμερας 21MP στο πίσω μέρος με οπτικό σταθεροποιητή και Laser autofocus, ενώ η μπαταρία του Moto Z Force με χωρητικότητα 3.600mAh μπορεί να φορτίσει σε χρόνους ρεκόρ και συγκεκριμένα το 80% σε μόλις 15 λεπτά. Εντύπωση προκαλεί ότι και οι δύο συσκευές δε διαθέτουν θύρα ακουστικών εξαιτίας της λεπτής τους κατασκευής, με τη Motorola να περιλαμβάνει στη συσκευασία έναν αντάπτορα θύρας USB-C σε 3.5χιλ.

 

Περιμένουμε να δούμε και τα δύο smartphone στην Ευρωπαϊκή αγορά τον Σεπτέμβριο, με την τιμή να μην έχει ανακοινωθεί μέχρι στιγμής.

 

Link.png Site: http://www.motorola.com/us/products/moto-z-force-droid-edition[/url]']Motorola Moto Z