Στο μαγικό χώρο του Internet, υπάρχει μια εικόνα που δείχνει την εξέλιξη στο μέγεθος ενός κινητού τηλεφώνου από τη δεκαετία του 90.

Έτσι από τα μακρόστενα μεγάλα κινητά με τη μικρή οθόνη, περάσαμε σε μικρού μεγέθους κινητά στις αρχές του 2000, ενώ από το 2005 και ειδικότερα μετά την έλευση του iPhone, τα smartphones πλέον αποκτούν ολοένα και μεγαλύτερη οθόνη, με το μέγεθος τους να μεγαλώνει και πάλι.

 

Ίσως το πιο ενδεικτικό παράδειγμα σε ότι αφορά την αλλαγή στις συνήθειες των κατόχων smartphone, είναι η κυκλοφορία του Galaxy Note από τη Samsung το Σεπτέμβριο του 2011. Με οθόνη 5,3 ιντσών, το Galaxy Note ήταν αρκετά μεγαλύτερο από τα περισσότερα smartphones της εποχής, με τον όρο «phablet» να εγκαινιάζεται και να περιλαμβάνει όλα τα smartphones με οθόνη μεγαλύτερη των 5,2 και 5,3 ιντσών. Τα πρώτα κοροϊδευτικά σχόλια για την κυκλοφορία του Galaxy Note κυρίως από τον ηλεκτρονικό τύπο, ξεχάστηκαν μετά από την εμπορική κυκλοφορία όχι μόνο του συγκεκριμένου μοντέλου αλλά και των διαδόχων του.

 


 


Η Apple ήταν μία από τις εταιρείες που δεν έκρυψαν την αντίθεση της στην κυκλοφορία smartphones με μεγάλη οθόνη, όμως τα τελευταία χρόνια έχει αναθεωρήσει πλήρως, κάτι που έγινε σαφές με την κυκλοφορία των iPhone 6 Plus και iPhone 6S Plus με οθόνη 5, 5 ιντσών. Πλέον ο όρος phablet αποτελεί παρελθόν όμως υπάρχει ένα σεβαστό ποσοστό του καταναλωτικού κοινού που θεωρεί τα smartphones με οθόνη 5 ιντσών αρκετά μεγάλα και δύσχρηστα. Σύμφωνα με την Apple, το 2015, η εταιρεία διέθεσε στην αγορά 30 εκατομμύρια iPhone με οθόνη 4’ ιντσών, ένας αριθμός καθόλου αμελητέος. Αυτός είναι άλλωστε και ο λόγος που η εταιρεία προχωρά στην κυκλοφορία ενός νέου iPhone μέσα στο πρώτο τρίμηνο του έτους, που δεν είναι άλλο από το iPhone SE, η αλλιώς «το πιο δυνατό smartphone με οθόνη 4’ ιντσών».

 

Link.png Site: http://www.insomnia.gr/review/_/smartphones/apple-iphone-se-review-r807[/url]']iPhone SE Review

  • Like 1