Μια ανανέωση στη σειρά Asus ROG Phone καταφθάνει με την άφιξη του Asus ROG Phone 5s, ένα νέο smartphone βασισμένο στον σχεδόν ομώνυμο προκάτοχό του, όπου απλά απουσίαζε το “s” δίπλα στο νούμερο.

Ως ένα αμιγώς gaming smartphone, φέρνει μαζί του πολλές προηγμένες τεχνολογίες προκειμένου να ξεχωρίζει στους τομείς που αφορούν τον gamer. Αυτό βέβαια συνεπάγεται υψηλές επιδόσεις και ποιοτικά εξαρτήματα που, με τη σειρά τους, υπόσχονται μια συνολικά άρτια εμπειρία ακόμη και πέραν του gaming.

Καθότι δεν πρόκειται για μια ριζική αλλαγή αλλά ουσιαστικά για μια αναβάθμιση, πατώντας πάνω στο προϋπάρχον μοντέλο, ενδεχομένως να «κλείνει το μάτι» σε όσους σκέφτηκαν να επενδύσουν στο αρχικό προϊόν αλλά για κάποιο λόγο απείχαν. Τι προσφέρει για να τραβήξει την προσοχή οποιουδήποτε -gamer και μη- και πόσο καλά τα καταφέρνει; Το πήραμε στα χέρια μας, ανοίξαμε την ομολογουμένως εντυπωσιακή συσκευασία, το δοκιμάσαμε και παραθέτουμε την εμπειρία μας.

Όπως σημειώθηκε ήδη, πρόκειται για ένα gaming smartphone κι αυτό προφανώς έχει αντίκτυπο στο σχεδιασμό. Το Asus ROG Phone 5s δεν είναι ιδιαίτερα λεπτό ή μικρό, με διαστάσεις 172.8x77.3x9.9mm και βάρος περίπου 238 γραμμάρια – σημαντικά διαφορετικό από το μέσο smartphone αλλά δε θα μπορούσε να κάνει και αλλιώς, δεδομένων των όσων ενσωματώνει. Σε διαστάσεις και όψη μοιάζει πολύ με τον προκάτοχό του, υιοθετώντας ένα πολυγωνικό μακρόστενο σχήμα όπου μέσα φιλοξενούνται οι κάμερες, στην επάνω αριστερή μεριά της πλάτης. Η πλάτη είναι κατασκευασμένη από γυαλί και στην κάτω μεριά της βρίσκεται το λογότυπο Asus ROG, φωτιζόμενο χάρη σε RGB LED που καταλαμβάνουν αρκετή από τη διαθέσιμη έκταση. 

17_asus_rog.jpg

Εκεί που το αλουμίνιο του σώματος συναντά τη γυάλινη πλάτη και γίνεται αντιληπτή η υψηλή ποιότητα υλικών, υπάρχει το κλασικό πρόβλημα κάθε κινητού με πλάτη από γυαλί: γλιστράει. Δεδομένου ότι πρόκειται για gaming κινητό, είναι βέβαιο πως όταν ιδρώσουν και τα χέρια μετά από ώρα παιχνιδιού, δε θα παραμένει απόλυτα σταθερό στα χέρια του χρήστη. Αλλά μικρό το κακό, καθώς προσφέρεται μέσα στο κουτί μια πλαστική θήκη που προσφέρει υποτυπώδη προστασία όμως κυρίως αποφεύγεται το γλίστρημα.

Διαβάστε ολόκληρο το review

  • Like 1