Τα προγράμματα ανάκτησης δεδομένων αποτελούν μία από τις πλέον δημοφιλείς κατηγορίες λογισμικού –όχι άδικα, καθώς η αγορά “καλπάζει”, με τους αναλυτές να τη θέλουν να ξεπερνά τα $13 δισ. σε μέγεθος μέχρι το 2023.

Ίσως να περίμενε κανείς πως στην εποχή του cloud, τα πράγματα θα ήταν κομματάκι διαφορετικά και ο μέσος καταναλωτής δε θα είχε τόση ανάγκη ένα τέτοιο πρόγραμμα, ωστόσο η πραγματικότητα τον διαψεύδει κατηγορηματικά.

Στην προαναφερθείσα κατηγορία ανήκει και το  EaseUS Data Recovery Wizard, μία ακόμα πρόταση που υπόσχεται λίγο-πολύ ό,τι και όλες οι υπόλοιπες: να επαναφέρει τα χαμένα δεδομένα σας με ασφάλεια. Κυκλοφορεί για Windows και macOS ενώ διατίθεται σε δωρεάν και επί πληρωμή εκδόσεις (η πρώτη αποτελεί πρακτικά demo αφού σας επιτρέπει να ανακτήσετε μέχρι και 500 MB). Το κατά πόσο τα καταφέρνει με επιτυχία όμως, θα το δούμε ευθύς αμέσως.

Το EaseUS Data Recovery Wizard δεν πρόκειται να σας δυσκολέψει καθόλου, αφού διαθέτει ένα από τα καθαρότερα περιβάλλοντα εργασίας στην κατηγορία του. Σε αυτό συμβάλλει το γεγονός πως η ανάκτηση δεδομένων συνιστά και τη μοναδική του λειτουργία –οπότε ως εκ τούτου μπορείτε να ξεχάσετε τις επιπρόσθετες επιλογές που συναντάμε σε προγράμματα τέτοιου τύπου.

Πρακτικά λοιπόν, το μόνο που έχετε να κάνετε, είναι να διαλέξετε την τοποθεσία στην οποία θέλετε να ψάξει το EaseUS Data Recovery Wizard για διαγραμμένα αρχεία –έχετε να επιλέξετε μεταξύ ολόκληρου δίσκου, της Επιφάνειας εργασίας, του Κάδου ανακύκλωσης και συγκεκριμένου φακέλου που ορίζετε εσείς.

Διαβάστε ολόκληρο το review