Ο χώρος των drones είναι -για πολλούς- συναρπαστικός και ταυτόχρονα ξένος. Κυρίως λόγω της νομοθεσίας αλλά και των διάφορων μοντέλων που υπάρχουν, τα οποία μπορεί να «τρομάξουν» κάποιον που αναζητά να κάνει το ξεκίνημα.

Το HoverAir X1 έρχεται για να δώσει λύση σε αυτούς τους προβληματισμούς, υποσχόμενο εύκολο χειρισμό, έξυπνες δυνατότητες για την κάμερα, ασφάλεια στις πτήσεις και πολλά ακόμη. Μπορεί αυτό το μικρό drone να φέρει νέο κοινό στον κόσμο των drones; Το χρησιμοποιήσαμε και το αναλύουμε στο κείμενο που ακολουθεί.

Ξεκινώντας από την εμφάνιση και τον σχεδιασμό του HoverAir X1, το drone φαίνεται ξεχωριστό από την πρώτη ματιά. Με διαστάσεις περίπου 12.7x14.5 εκατοστά με ύψος 3 εκατοστά και βάρος περίπου 125 γραμμάρια, διαθέτει συμπαγή και ελαφριά κατασκευή, ενώ ταυτόχρονα είναι εξαιρετικά φορητό. Κι αν δεν μπορεί να τοποθετηθεί απευθείας σε κάποια τσάντα, διπλώνει και αγγίζει τα 12.7x8.6 εκατοστά, μπαίνοντας ακόμη και σε μεγάλη τσέπη με ασφάλεια.

Η κατασκευή του είναι -αποδεδειγμένα- ανθεκτική. Οι έλικες και τα ευαίσθητα μέρη περιβάλλονται από πλαστικό, κάτι που μπορεί να μην κάνει το drone να δείχνει τόσο κομψό όσο άλλα, όμως σίγουρα έχουν πρακτικό όφελος. Σε πραγματικό παράδειγμα, το drone έκανε... πτήση επάνω στην τηλεόραση του σαλονιού και δεν έπαθε την παραμικρή ζημιά - ευτυχώς ούτε η τηλεόραση. Με άλλα, φθηνά drones είχαμε κακή εμπειρία από αντίστοιχες συγκρούσεις, οπότε από το design και μόνο κάνουμε ήδη καλή αρχή.

image.jpeg.43509ea6ff2261d12d0cb010975cfac1.jpeg

Επιστρέφοντας στα του σχεδιασμού, έχει σχετικά λεπτή γραμμή και ενσωματώνονται φώτα LED για νυκτερινή πτήση. Στην επάνω μεριά, βρίσκονται δύο μόνο πλήκτρα: ένα για ενεργοποίηση και ένα για ρύθμιση προεπιλεγμένου flight path. Ουσιαστικά, τον τρόπο με τον οποίο ακολουθεί το θέμα (περισσότερα για αυτό παρακάτω), την απόσταση που κρατάει κλπ. Τέτοιες ρυθμίσεις, πιο εξειδικευμένες, δεν γίνονται μέσω του drone ούτως ή άλλως, καθώς απαιτείται το σχετικό app.

Έχοντας δοκιμάσει το drone με μικρά παιδιά στο σπίτι, μπορούμε με βεβαιότητα να πούμε ότι είναι ασφαλές για χρήση (τηρουμένων των αναλογιών) σε τόσο κλειστό χώρο. Οι έλικες καλύπτονται και δύσκολα θα μπει το χέρι του κατόχου ή του παιδιού μέσα στα κενά του πλαστικού, οπότε με τη σωστή καθοδήγηση ενός μεγαλύτερου, ένα παιδί μπορεί να γνωρίσει τον κόσμο των drones μέσω του HoverAir X1. Πάντοτε, τονίζουμε, απαιτείται προσοχή και τίποτα δεν είναι δεδομένο.

Διαβάστε ολόκληρο το review