H Hewlett Packard (hp) είναι μια εταιρία με μακροχρόνια παρουσία στο χώρο των υπολογιστών.

Συνώνυμο της αξιοπιστίας για πολλούς, προσφέρει προϊόντα για επιχειρησιακά περιβάλλοντα αλλά και μεμονωμένους καταναλωτές. Με την ευγενική χορηγία της hp-Ελλάς σας παρουσιάζουμε δύο οθόνες της επαγγελματικής σειράς Elite, τις E273q και Ε273d τις οποίες είχαμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε και να αξιολογήσουμε για επαγγελματική και οικιακή χρήση. Οι δύο οθόνες έχουν πολλά κοινά χαρακτηριστικά και λίγες σημαντικές διαφορές που καλύπτονται σε ένα ενιαίο review.

Ξεκινώντας από τα κοινά σημεία, πρόκειται για δύο εμφανισιακά πανομοιότυπες οθόνες 27 ιντσών με ίδιο πλαίσιο και ίδια βάση που διαφέρουν όμως ως προς την ανάλυση του panel τους (Full HD η Ε273d – QHD η Ε273q) καθώς και ως προς τις επιλογές συνδεσιμότητας που προσφέρουν. Παρακάτω παρατίθενται τα τεχνικά τους χαρακτηριστικά.

Οι δύο οθόνες είναι πανομοιότυπες με αποτέλεσμα να μην ξεχωρίζουν εμφανισιακά. Αποτελούνται από πλαστικό πλαίσιο σε ασημί χρώμα πάχους περίπου 20mm στην κάτω πλευρά και μόλις 3mm στα πλάγια και πάνω. Η πίσω πλευρά αποτελείται από μαύρο πλαστικό με ευδιάκριτο το λογότυπο της εταιρίας. Στην κάτω δεξιά γωνία του πάνελ κρύβονται τα 4 κουμπιά χειρισμού του μενού καθώς και ο διακόπτης τροφοδοσίας. Σύμφωνα με την hp η Ε273d είναι η πρώτη που φτιάχνεται από ανακυκλωμένο πλαστικό ίσο με 3 φιάλες νερού. 

Διαβάστε ολόκληρο το review