Η HP ανανέωσε τη σειρά ZBook με το HP ZBook Firefly G7, ένα ultrabook workstation διαθέσιμο σε 2 μεγέθη: 14” και 15.6”.

Το «14άρι» laptop βρέθηκε στα χέρια μας και περάσαμε κάποιο διάστημα μαζί του, αρκετό ώστε να δούμε τι μπορεί να προσφέρει και κυρίως κατά πόσο ευσταθεί ο ισχυρισμός περί mobile workstation που συνδοδεύει το συγκεκριμένο μοντέλο. 

Το πρώτο που σίγουρα θα παρατηρήσουν όσοι θυμούνται το ZBook G6, είναι η τεράστια διαφορά στην εμφάνιση. Με διαστάσεις 32.3 x 21.46 x 1.795cm, βάρος μόλις 1.34 κιλά, λόγο οθόνης προς σώμα 84% και δίχως θυσίες στη λειτουργικότητα, το Firefly G7 είναι ελαφρύτερο, με μικρότερα bezels και γενικώς πιο «μαζεμένο» σχεδιασμό πραγματικά σε κάθε σπιθαμή του, διατηρώντας πρακτικά το ίδιο πάχος (κλειστό).

Με σώμα κατά βάση αλουμινίου, και πλαστικά μέρη μόνο στο πλαίσιο της οθόνης και το πληκτρολόγιο (όπως και κάποια εσωτερικά μέρη), είναι μια στιβαρή κατασκευή που δίνει την αίσθηση της αντοχής και της ασφάλειας για καθημερινή χρήση και μεταφορά. Η οθόνη ανοίγει σε γωνία 165 μοιρών, ενώ πολλά παρόμοιου τύπου laptops φτάνουν τις 180, όμως προσωπικά ποτέ δεν έτυχε να το αξιοποιήσω – αξίζει να σημειωθεί για κάποιον που το χρειάζεται. Στην κορυφή της οθόνης και ακριβώς στο κέντρο του πλαισίου, βρίσκεται μια webcam ανάλυσης 720p με κλείστρο για να κρύβεται πλήρως τον φακό όταν δεν τη χρησιμοποιείτε.

Διαβάστε ολόκληρο το review