Τα ακουστικά-ψείρες συνθέτουν μία προϊοντική κατηγορία με αρκετά εντυπωσιακή διείσδυση στο κοινό τα τελευταία χρόνια.

Πρόσφατη έρευνα της Arizton μάλιστα “βλέπει” την αγορά τους να φτάνει σε αξία τα $7 δισ. το 2023 παρουσιάζοντας ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης μέχρι τότε της τάξης του 31%. Με αυτά κατά νου δεν είναι να απορεί κανείς που ο ένας μετά τον άλλο οι μεγαλύτεροι κατασκευαστές δραστηριοποιούνται στην εν λόγω κατηγορία με ολοένα και περισσότερες προτάσεις.

Μία εξ αυτών είναι και τα Freebuds 3 της Huawei, ένα σετ που έρχεται να αποτελέσει το alter ego των Apple AirPods αλλά για τους κατόχους Android συσκευών. Πού μοιάζουν και πού διαφέρουν ωστόσο οι δύο λύσεις, ποιος είναι ο πραγματικός ανταγωνισμός εκείνης  της Huawei και πολύ περισσότερο, για ποιους είναι εν τέλει τα Freebuds 3; Πάμε να τα δούμε προσεκτικά απαντώντας στα παραπάνω ερωτήματα και μερικά ακόμη…

Εμφανισιακά λοιπόν τα Freebuds 3 βαδίζουν στα χνάρια των AirPods (των απλών, όχι των Pro). Για την ακρίβεια αν δει κανείς τα δύο σετ ακουστικών από απόσταση δε θα είναι σε θέση να διακρίνει ποιο είναι το ένα και ποιο το άλλο αφού οι ομοιότητές τους είναι εκπληκτικές.

Τουλάχιστον η πρόταση της Huawei κυκλοφορεί και σε κόκκινο χρώμα από αυτή την εβδομάδα ενόψη της γιορτής των ερωτευμένων -η έκδοση που δοκιμάζουμε- για όσους θέλουν να κάνουν τη διαφορά –απλά να έχετε υπ’ όψιν σας ότι σε αυτή την περίπτωση θα είναι περισσότερο ευδιάκριτες τυχόν δαχτυλιές, κυρίως δε στη θήκη. Το περίβλημά τους είναι πλαστικό με την κατασκευή τους πάντως να είναι στιβαρή. Δε διαθέτουν πλήκτρα παρά μόνο ένα στη θήκη –θα αναφερθούμε οσονούπω σε αυτή.

Διαβάστε ολόκληρο το review